Divat

Patronage pályázat

pályázat-divattervezés-öltözködéskultúra

„A városi öltözködéskultúra fejlesztése” témakörben a Patronage 99 Alapítvány által meghirdetett pályázatra 16 db pályamű érkezett.  A beküldött pályaművek színvonalasak, kreatívak voltak. Öröm volt megtapasztalni, hogy a pályázó divattervezők komolyan, felkészülten készítették el a modelljeiket, részletesen kifejtették elképzeléseiket a kiírt témáról, munkáikkal a közízlés fejlesztését szolgálták.

A szakmai zsűri a legjobbnak tartott tíz modellt választotta ki. A szakmai zsűri ülését megelőzően személyes találkozóra is sor került a pályázókkal. Valamennyi pályázó kapott oklevelet, hogy ezzel is kifejezzük elismerésünket az elvégzett munkáért, hiszen régi igaz mondás, hogy elsősorban a részvétel a fontos.

A szakmai zsűri tagjai, mint ahogy honlapunk is ismertette Ecker Gabriella TMTE főtitkára, dr. Ács Klára nemzetközi és hazai divatszakember, Dobos Emese a HVG Online újságírója,  Medgyessy Ildikó az Elegant Design Zrt elnök-vezérigazgatója és Török Anna MOME-n végzett divattervező voltak. A szervezők között volt a Patronage Alapítója és Szabó Dorottya az alapítvány kurátora. A szakmai zsűri nehéz helyzetben volt, amikor választania kellett a beküldött tartalmas, gondolatébresztő pályaművek között.

A díjkiosztó gálarendezvényre 2021 szeptemberében kerül sor a BKIK Baross termében, amelynek pontosítása jelenleg folyamatban van. A végleges időpontot honlapunkon jelezzük.

A díjkiosztó zsűri neves szakemberekből tevődik össze, elnöke Benes Anita divattervező, elnökhelyettes Náray Tamás nemzetközi és hazai divatszakember, Benczik Judit MOME mérnöktanár, Kissné Kászon Gabriella a VOSZ BPMRSZ elnöke, dr. Csaba Anna-Mária a Divat és Marketing kiadója és főszerkesztője, Tóth Auguszta a Joy Magazin reklám szakembere és Medgyessy Gergely az Elegant Design Zrt. igazgatója.

Az esemény fővédnöke Vámos Magda a magyar és a nemzetközi divat jeles szakembere, díszvendégei között üdvözölhetjük Kokasné dr Palicskó Líviát a Magyar Könnyipari Szövetség főtitkárát, Kolyvek Antóniát az MDSZ elnökét, Hannauerné Szabó Annát a Vosz textil és ruházati szakosztályának elnökét, Walek Gabriellát a fenntartható divat magyar szekciójának vezetőjét és még sok-sok további neves divatszakembert is.

Az eddigi tapasztalatok alapján nagy örömmel tapasztaltam a fiatal divattervezők lelkesedését, érdeklődését, fantáziájának megnyilatkozását, s ez igazán jó érzéssel töltött el, hiszen mindez rámutatott arra, hogy a szakma, a textil- és ruházati ipar jövője reményteljes, és a magyar hagyományok folytatása biztosított. Ennek érdekében érdemes dolgozni, az eredményeket tovább gyarapítani.

Dr. Medgyessy Ildikó 
a Patronage Alapítvány alapítója

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .