Divattrendek – Fehérnemű- és fürdőruhatrendek 2023. tavasz

Divattrendek 

Fehérnemű- és fürdőruhatrendek – Új partok felé

bodywear-trendek-2023-tavasz-divatmarketing-anita-rosa-faia
Rosa Faia

A színes, strukturált anyagokból készülő fürdőruhamodellek letisztultak, egyszerű vonalvezetésűek

ÚJ PARTOK FELÉ

A korábbi előrendelési időszakokat ritkán terhelték ilyen nagy nehézségek, a szakmára kihívásokkal teli tavasz vár 2023-ban. A fehérnemű- és fürdőruha-kollekciók mégis optimizmussal, bizakodással és finom humorral igyekeznek szembeszállni a globális kiszámíthatatlansággal. Energikus színek és többfunkciós modellek csábítják új utakra, új partok felé a kereskedőket és a vásárlókat.

GYÜMÖLCSSZÍNEK

Simone Pérèle

kép 1 / 5

TWXX27_2022X066IMG_220406_SIMONEPERELE__1_1_DLO1MV8

A kereskedők számára kellemes meglepetést okozott a zöldszínű alsónemű iránti, fokozódó kereslet, mivel a zöld szín általában elég nehezen eladható. A 2023-as tavaszi felsőruházati trendhez igazodva helyet kaptak az új fehérnemű-kollekciókban a kivi, a pisztácia, a lime és az almazöld árnyalatok is. Az erős színeket csipke ellenpontozza, a fiatalos hatásról neonárnyalatok gondoskodnak.

LENDÜLETES

Calida

kép 1 / 4

TWXX27_2022X078IMG_I_100NatureTimeOff_1_1_1_VAO1RMC

A narancsszín frissességet, robbanékonyságot, optimizmust és vitalitást sugároz. Sok tervezőnél a szabadidő- és alsóruházat területén ez az energizáló színárnyalat a tavaszi újrakezdést szimbolizálja. Ez a szín fiatalos és feltűnő a fényes, mikroszálas üni anyagon. A finom pamutanyagokon sötétebb, nyári árnyalatként jelenik meg, helyenként vörös és barna tónusokkal kombinálva.

DOLCE VITA

Maryan Mehlhorn

kép 1 / 5

TWXX27_2022X080IMG_MM_404_5704_538_404__1_1_43O0OQR

Csipetnyi nosztalgiát sugároznak a modelleken megjelenő Vichy kockák, napernyőcsíkok és aprópettyes minták. A desszinek az 50-es éveket idézik, az édes életet az Adrián és a Riviérán. A szabásvonalak és az anyagok viszont a legmodernebbek: szűk, magasra szabott bugyik, blúzfazonú, nem gyűrődő strandruhák, egyszerű, tengerészstílusú modellek, perforált, gyorsan száradó melltartók kerültek a kollekciókba, no és spagetti vállpántok a foltmentes barnulás érdekében.

STRUKTURÁLT FELÜLETEK

Cyell

kép 1 / 3

TWXX27_2022X081IMG_Cyell_110A6713_1_1_43O0PB0

Az egyszínű fürdőruhák modern megjelenéséről finom ráncolások és szövött struktúrák gondoskodnak. Hála a korszerű kevert alapanyagoknak, gyorsan száradnak a vastagabb, hurkolt modellek is. Divatosak az aranyszínű és a fénylő, önmagukban mintás alapanyagok.

TÖKÉLETES MIX

Olympia

kép 1 / 2

83A-TWXX27_2022X081IMG_Mix_Olympia_64-31637_1_1_64O0RDK

Jól fogynak az üzletekben az egymással kombinálható mintás és egyszínű bikinialsók és bikinifelsők. A dolognak számos előnye van. Így pl. az, hogy a szezon közepén új szetteket lehet összehozni a megmaradt, gyakran leértékelésre váró divatos darabokból és az állandó készlet egyszínű modelljeiből. Ha pl. átlagostól eltérő méretű melltartóra van szükség, akkor ez megoldható az állandó készlet üni darabjaiból. A Lingadore kínál egy harmadik megoldást is: a bikinifelsőkhöz az azonos mintájú nadrágokon kívül 2023-tól pluszban forgalmaz egyszínű alsókat is. A két alsós csomagolás fogyasztói ára 34,95 euró. (TW)

„A férfifürdőruháknál hűek maradunk azokhoz a telt, energiát sugárzó színekhez, amelyek az általunk forgalmazott kényelmi és hálóruházatot is jellemzik. A neten forgalmazott sortoknál elengedhetetlenek az egzotikus minták, a szelíd tigrisek, a halak és a szörfös motívumok.“

Christina Neumann (Mey)

MIAMI VICE

Visszatér a 90-es évek legjava: a neonszínek, az aligbugyik, valamint a háromszög alakú felső- és alsórészek, amelyek bőségét spagettipánt szabályozza. Újdonságként a fiataloknak készülő felső- és alsórészeken megjelennek a fogselyemhez hasonló, szupervékony pántok (floss szalag), amelyek tökéletes barnulást tesznek lehetővé. Színesebbre váltanak a Miami Vice világát idéző a férfimodellek is.

FEKETE–FEHÉR

Femilet

kép 1 / 5

TWXX27_2022X086IMG_Femilet_Beach_Maui_1_1_43O0P4G

A klasszikus színkombináció új megfogalmazásban tér vissza. Magas derékszabással és izgalmas hátkivágással, mutatós ákombákom mintával, alakot kihangsúlyozó fazonban. A bestsellerek várhatóan a különféle egymással variálható pettyes és csíkos minták lesznek. A klasszikus fekete–fehér anyagot újfajta ocelotcsíkozás dobja fel, és lesznek olyan vagány, húzott felsőrészek is, amelyeket lehet ruhadarabként is hordani.

HULLÁMLOVASOK

Ceceba

kép 1 / 3

TWXX27_2022X087IMG_Motive_4_zeilen__dri_1_1_64O0RHH

Pálmalevél- és virágnyomatok helyett 2023 tavaszán a fürdőnadrágokon apró, figurális motívumok jelennek meg: állat- és szörfdeszkaminták vagy vicces fagylaltnyomatok. Az úszónadrágok és a hozzájuk illő pólók nagyvárosi jelleget öltenek: színes szalagok, dupla kötők és esetenként ultrarövid szár fogja jellemezni őket. (TW)

(TextilWirtschaft)