Divattrendek 2020. nyár – Férfi-felsőruházati trendek

Férfi-felsőruházati trendek 2020. nyár

Mérsékelt változás meg végbe a férfidivatban, egységesebbé, letisztultabbá válik

Csak semmi sallang!

ferfi-ruhazati-trendek-2020-nyar
Teljes az összhang (Joop!)

A férfidivat egységes képet mutat, sallangmentes, jól érthető és jól ütemezett. 2020 tavasza magasra teszi a mércét: a sikeres gazdálkodás alapja a rugalmasság lesz, és egyre kisebb szerepet kap a szezonon belüli, hagyományos ütemezés. Ki fog derülni, mi nyereséges, és hogy mi lesz a növekedés motorja. Ahogy az is, hogy melyek a húzómárkák és a húzótartalmak. Uralkodik a casual, a könnyed, kényelmes, sportos és laza vonal.

ÚJFAJTA SPORTOSSÁG

ferfi-ruhazati-trendek-2020-nyar

A casual öltözék könnyed, rugalmas, és még frissebb hatást kelt. A lényeg a funkcionalitás, előtérbe kerül a dzsörzé és néhány más rugalmas anyag a kényelem, a mozgásszabadság és a könnyedség jegyében. Lézervágott felületek, forrasztott varrások, fénylő felületek és behúzott zsinóros derékmegoldások teszik aktívvá megjelenést. Az összképet tiszta színek és pop-colour felületek teszik még mozgalmasabbá.   
Marc O’Polo, S.Oliver, Floris van Bommel, Brax, Mac

ÚJFAJTA KÖNNYEDSÉG

ferfi-ruhazati-trendek-2020-nyar

Dominálnak a világos tónusok, a nyárias elegancia főszereplői a világító szürke és barna részletek. Az alapot a formális öltözet adja a puha zakók és a laza chinók megjelenéséhez. A len a jól eladható keverékek révén alapvető téma lesz, a derékpánt alatti hajtások újfajta lazaságot hoznak magukkal. Az öltözet elengedhetetlen tartozéka a sneaker, többnyire fehérben, és egy markáns kötött felső, mi másból, mint pamutból.  
Schneiders, Roy Robson, Atelier Gardeur, Maerz Muenchen, Hiltl

ÚJFAJTA KÉKEK

ferfi-ruhazati-trendek-2020-nyar

Sokféle kékes árnyalat jelenik meg, elsősorban mosott kivitelben, a farmerektől a galléros pólókig. A nosztalgikus hangulat a szemcsés, mégis könnyű és kényelmes felületek révén érvényesül. A vidám színű felsőkkel kombinálva garantált a friss, farmeres összkép.  
Joop! Jeans, Alberto, Ragman, Pierre Cardin

ÚJFAJTA ÖLTÖNYÖK

ferfi-ruhazati-trendek-2020-nyar

Az innovatív anyagok rendkívül kényelmesek, új tereket nyitnak meg, és egyre könnyedebb szabást tesznek lehetővé. A zakók kissé hosszabbak, a nadrágok valamivel szélesebbek. A színvilág szigorúan monokróm, mentes mindenféle sallangtól, a köztes színek nagy felületen jelennek meg. A sneaker a megjelenés elengedhetetlen része. Minden sportos, ugyanakkor minden nemes hatást kelt. 
Digel Move, Benvenuto, S.Oliver Black Label, Strellson, Boss

(TextilWirtschaft)