Divattrendek 2019. nyár: női- és férficipőtrendek

Nőicipő-trendek  2019. tavasz–nyár

Megújul a választék, abban változatos színek és újszerű fazonok kerülnek előtérbe. A VÁLTOZÁS a divat lényege. Most ez valóban megmutatkozik a fazonok alakulásán: a nadrágok bővülnek, a szoknyák és ruhák minimum a lábszár közepéig érnek. Íme, néhány támpont a megfelelő lábbeli kiválasztásához. (TextilWirtschaft)

Mihez mi illik?

Maxiruhához

A földig érő ruhaalj sok mindent eltakar. A nyári maxiruhával mindig jól mutat a biztos lépteket nyújtó könnyű, lapostalpú papucs. A sneaker ezúttal is tökéletes. Minden más megoldás már a profik területe. Remek nyári viselet. Sneaker-rajongóknak. Tömbsarok átlátszó felsőrésszel

Midiruhához

A karakteres lábbeli elvonja a figyelmet az erős vádliról. A lábszárközépig érő cowboycsizma a legmenőbb bokacsizma változat. Ám mindig hatásos a boka hangsúlyozása, ebből elsősorban a szandálok profitálnak. Profi és újszerű pántos. Bokacsizma nyári kivitelben. A hangsúlyos talp és boka mintapéldája. Elegáns kötött felsőrész

Bőszárú nadrághoz

A hosszú, bő fazon megfelelő befejezést igényel. A terjedelmes bőség néha túl hosszú szárban végződik, amellyel jól mutat a vastag talpú, testes sneaker. Hasonlóan kontrasztos megjelenést eredményez a feltűnő anyagminőség. Világító színű, óriás masni. Figyelmet keltő műanyag lábbeli. Tengerészmintából jut a telitalpra is. Tejfehér, markáns talp és színes feliratok.

Rövidszárú nadrághoz

A 7/8-as nadrághossz ellen kevés érv szól. Változatlanul jól eladható lesz az idei nyár nagysikerű fazonja. A figyelmet keltő, bokát kivillantó viselethez jól passzol minden karakteres lábbeli. Hangsúlyos sarok, nőies elegancia. Egyszerű, hatásos fémes díszítés. Bársonyos felsőrész masnival.

Férficipőtrendek 2019. nyár: Tíz nyári sikermodell

A nyitott nyári lábbeli népszerűbb, mint valaha. A TextilWirtschaft című német szaklap összeállította a következő szezon legfontosabb fazonjait.

Loafer (bebújós cipő)

A finom lelkek a nyár vesztesei. Célcsoport: a rendkívül tájékozottak. Feltűnési faktor: rendkívül magas. Kevésbé eladható, mint a recés talpú sofőrcipő. Fémcsatokkal feltűnőbb.

Santoni

Vélemény: A modell rajongóinak ajánlott.

Recés talpú strandpapucs

Menő lett a „slattyogás”. Az internetfüggők kedvelik. Alig van ennél lazább viselet. Bár mérsékelt hasznot hoz, az igényes talpmegoldások és a különleges nyomott díszítések sztártermékké tették, nagyon jól eladható.

Flip Flop x Audi Quattro

 

 

 

 

 

 

Vélemény: Toptermék marad.

Vitorláscipő

A Pradának köszönhetően vált a férfidivat-bemutatók népszerű lábbelijévé. Feltörőben van az iskolás stílus, de nagyon modern, részben technikai anyagok felhasználásával. Arisztokratikus alternatíva a sneakerek egyhangúságával szemben. A megszokott lábbeli új alakot ölt.

Sebago

Vélemény: A Prada tette divatossá a vitorláscipőt.

Nagypapaszandál

Ezt a stílust egyetlen divatos férfi sem tartja modernnek. Épp ezért találják izgalmasnak a divat szerelmesei. A nagypapaszandál ráadásul mindent tud, amit egy nyári lábbelinek tudnia kell.

Kavat

Vélemény: Magyarázatra szorul, hogy miért divatos.

Túraszandál

Messze elmarad a hagyományos, ergonómiai szempontoknak eleget tevő szandáloktól. Ennek ellenére ez a nyári lábbeli számos divatáruüzlet kínálatának elengedhetetlen részévé vált.

Teva

Vélemény: Van benne potenciál.

Gyógypapucs

Egyszerű megjelenése a múltat idézi. A speciális talpkiképzésű szandált nemcsak rendkívül kényelmesnek tartják, hanem előszeretettel viselik már utcai viseletként is.

Birkenstock

Vélemény: Több mint papucs.

Autóscipő

Az átlagos férfi a bőrtalpú bebújós lábbelihez (penny loafer) szkeptikusan viszonyul. Számára a recés talpú „car shoe” az egyszerre nyárias és elegáns viselet. Ráadásul még rendkívül kényelmes is.

Joop!

Vélemény: Népszerű vitorláscipő-fazonban is.

Műanyagpapucs (slider)

Divatos, sneakert helyettesítő viselet forró nyári napokra, a modern városi megjelenés legdivatosabb eleme. Nemcsak a strandon, hanem hétköznap is viselhető.

Kappa

Vélemény: Rendkívül jól értékesíthető.

Vászon sneaker

A nyaralós hangulatot keltő klasszikus tengerészstílusú modell már igazolta a forgalmazásában rejlő lehetőségeket. Viselhető chino nadrághoz és lenből készült inghez, vagy bermudához pólóval, a kombinációs lehetőségek végtelenek.

Gant

Vélemény: Vászon? Haszon!

Espadrille (háncstalpú vászoncipő)

Lezserebb viselet nem létezik. Az espadrille a szezon második felének legnépszerűbb darabjai közé tartozik. A sikeres értékesítés érdekében tartós anyagból, utcai viseletre alkalmas minőségben kell készülnie.

Roy Robson

Vélemény: Nem csak vízpartra.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás
Oldal tetejére