Cipő- és táskatrendek 2024. tavasz

Mit hoz a jövő?

Cipő- és táskatrendek 2024. tavasz
Hangsúlyos figyelemkeltés (Sportmax)

Sok gonddal, fenyegető folyamatokkal küzd a cipőkereskedelem. Nem ritka a fizetőképtelenség, a boltbezárás, és gyakori a tanácstalanság. Itt tele vannak a raktárak, amott üresek. Van, ahol feszült hangulat uralkodik, másutt mindenki igen lelkes. Van, aki a legdivatosabb választék irányába mozdul, más megmarad a szuperbiztosnak ítélt alapmodellek mellett. A piac rendkívül vegyes képet mutat, olyant, amilyent még soha. 
A nagyobb verseny nagyobb beruházásra sarkall. Ennek viszont ellene szól a csökkenő forgási sebesség és a kisebb árrés. A cipőkereskedelem mozgástere már amúgy is minimális. 
Egyes előrejelzések arra utalnak, hogy a közeljövőben további veszteségek várhatók. Hogy mennyi, az egyelőre nem látható.  A kereskedelmet és az ipart mégis erősen foglalkoztatja a jövő kérdése, annak megválaszolása, hogy hogyan lehet kijutni a válságból. 

KARAKTERES SZORTIMENTEK – CIPŐ- ÉS TÁSKATRENDEK 2024. TAVASZ

A piacnak erősödnie kell, a mélypontról való kilábaláshoz most minden korábbinál karakteresebb cipő- és táskaszortimentek szükségesek. Mert hát mi egyéb lendíthetné fel a lanyha keresletet? A hajtóerő csak a termék oldaláról jöhet. Az alapot a férfi és női ruházat stílusújdonságai adják a cipőkhöz éppúgy, mint a táskákhoz. Eljött az ideje annak, hogy egy új egyensúly jöjjön létre.

DIVATIRÁNYZATOK 2024. TAVASZ

NAPPALRA – CIPŐ- ÉS TÁSKATRENDEK 2024. TAVASZ

Az aktuális jelszó az ápolt külső. Az eddig kifejezetten mindennapi viseletre szánt darabok most letisztultabbak, a konfekció pedig valamivel visszafogottabb. Mindenütt fellelhetők a klasszikus stílusjegyek, de mindig csak visszafogottan alkalmazva. A színek világosak és nyugodtak, az erősebb árnyalatokat minden esetben igen körültekintően használják. A díszítések is finomabbak és kifinomultabbak, mint legutóbb. Mindent áthat a légies könnyedség.

Fotó: Martin Veit (2)

ESTÉRE – CIPŐ- ÉS TÁSKATRENDEK 2024. TAVASZ

Philosophy di Lorenzo Serafini

Fotó (3): Martin Veit

A mértéktartás különösen a divatosabb megjelenésre igaz. Időtlenség váltja fel a felületességet: elegancia lép a hivalkodás helyébe, az erős ragyogást tompább csillogás, a provokálóan szexi megjelenést érzékiség váltja fel. A fényes vagy csillogó darabok gyakrabban tűnnek fel cargo nadrággal vagy túlméretes zakóval. Fellazulnak a határok a nappali és az esti viseletek között, így magától értetődő módon nagyobb teret nyer a vonzó hatás, a szabásvonal, a minőség és a kifinomultság.  
(TextilWirtschaft)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Cipő- és táskatrendek 2024. tavasz