Divattrendek – 2019. ősz: Férfi-felsőruházati trendek

Férfi felsőruházati trendek – 2019. ősz

Divattrendek – 2019. ősz: Férfi-felsőruházati trendek

Erős márkák, kiváló termékek és rugalmas feltörekvő cégek versenye zajlik a piac minden szegmensében. Igazából alig van hely az újdonságok számára. Vagy mégis? Számos példa ennek épp az ellenkezőjét mutatja. No, de ki jut előrébb, és miben rejlenek az újabb lehetőségek?

HEGY ÉS VÖLGY

TERMÉSZETES + HIGHTECH. A férfiruházatban egyre nagyobb teret nyernek a hegymászó- és túraöltözék stíluselemei. A funkcionális anyagok és a modern szabásvonalak kombinációja korszerű, városi megjelenést eredményez.

GAZDAG ÉS RETRÓ

HAGYOMÁNYOS, MÉGIS MODERN. Érvényes ez az alapanyagra, a mintákra, a meleg színekre és a sötét árnyalatokra. Új értelmet nyer a kord és a tweed, minden darab kényelmes, és már a flanel sem feltétlenül vastag.

MELEG ÉS HIDEG

Divattrendek – 2019. ősz: Férfi-felsőruházati trendek

SZEZONOKON ÁTÍVELŐ. A nyár végi, őszies időszakban a rugalmasság és a modellek ügyes összeválogatása segíti a férfiakat az átmenethez való alkalmazkodásban. Sok lehetőség rejlik a tréningek, a pólók, a mellények, a hibrid dzsekik és a kötöttek forgalmazásában.

LÁZADÓ ÉS KLASSZIKUS

FORRADALMI IGÉNYESSÉG. Egymásra találnak az egymástól eltérő világok. Alap az utcai és városi stílus, amelyet formális stíluselemek egészítenek ki. Kabát pulóverrel, kockás nadrág vastag ingszerű felsővel. Az eredmény: trendi, meghatározó ruhadarabok fiatalos keveréke.

 (TextilWirtschaft)

Divattrendek – 2019. ősz: Férfi-felsőruházati trendek

Mi minden befolyásolja a termékösszetételt, a marketinget és az időzítést? Néhány támpont az előttünk álló őszre.

TÚL A BASIC-EN

Senkinek sem kellenek a másokéihoz hasonló alapdarabok. Minden termékcsoportban és árkategóriában kurrensek viszont a korszerű és meghatározó, vonzó és jól beazonosítható termékek. A vásárlók egyértelmű hozzáértést és világos ár-érték arányt igényelnek. Egyre fontosabb a funkcionalitás, az érzelmi hatás és a részletes kidolgozás.

 KELL A KÉSZLET

Mivel tovább csökkennek az előrendelésekre fenntartott anyagi keretek, döntő a raktárról szállítható választék. Ez elsősorban a mind rövidebb határidővel rendelt szezonális divattermékekre igaz, és kevésbé az egész évben forgalmazott alaptermékekre. Aki nem tud utánszállítani az igények, illetve a szezon csúcsidőszakában, annak nehéz dolga lesz.

 HADD MENJEN!

Lanyha üzletmenet idején különösen fontos a teljes körű marketingtevékenység, a vásárlási kedv felébresztése. A költséges tv-reklámok és a közösségimédia-kampányok azonban nem vezetnek eredményre, ha nem az üzleti partnerekkel egyetértésben valósulnak meg. Áruáramlás – ilyenkor ez a varázsszó.

MÁSKÉNT ÜTEMEZVE

Idejétmúlt a szezonokban való gondolkodás. A lényeg az alkalmakhoz, eseményekhez való alkalmazkodás, úgy, ahogy a vásárlói igények megjelennek. A júniustól szeptemberig terjedő átmeneti időszak új forgalmi lehetőségeket rejt magában – a pamut kötöttáru, a chino nadrágok, a pólóingek, a bluzonok, a pulóverek és a pólók révén. Teret nyer a réteges öltözködés.

 KONCENTRÁCIÓ

Kezelje a dolgokat egyszerűen, csak a fontos kérdésekkel foglalkozzon! Ez az okos szortimentkialakítás és a sikeres kihelyezés kulcsa, különös tekintettel a válságban lévő dzseki üzletágra. De más termékcsoportokban is koncentráljon a meghatározó termékekre, lényegtelen, hogy az régi vagy új. A gyenge hajtásokat vágja vissza, és támogassa az erőseket.

 TŰNJÖN KI!

Legyen a megjelenés ötletes és szép. Meghatározó jelentőségű továbbá a jól forgalmazható termékek kiválasztása, megfelelő választéka és hozzáértő bemutatása. Az átmeneti időszakban hordható, mutatós merinó pulóverek, az igényes kivitelű pólók és a hosszú ujjú pólóingek sokszínű választéka fogadja a vásárlókat az asztalokon, pultokon és az üzletek polcain.

(TextilWirtschaft)

Oldal tetejére