Divattrendek 2019. nyár: női felsőruházati trendek

Amazonas-zöld, újfajta menta- és hibiszkuszzöld – az ilyen árnyalatok szinte simogatják a lelket. Márpedig a női öltözetek jövő tavasszal sem szeretnének veszíteni a vonzerejükből. Igaz, ügyelni kell a tónusok adagolására és időzítésére. Számos kollekció amúgy is ezt a törekvést tükrözi, az összkép láthatóan nyugodtabb és letisztultabb. A következő tavasz tehát sokoldalúbb lesz, a lazaság ellenére sokféle anyagot és izgalmas megoldást tartogat. (TextilWirtschaft)

Nomádok, kalandorok, kutatók – ezek a hatások dominálnak újabban világszerte. Előtérbe kerülnek az égetett földszínek, a kézműves hatású kötöttek és a kézi festést idéző minták. Mindezt hasznos és szafari jellegű részletek, magvas pamut, masszív bőr és védelmező, lepelszerű kabátok teszik teljessé. Meleg, élő, világra nyitott irányzat.

Nyugalom lép a mindent átható díszítés helyébe. A színek nyugodtak, a felületek letisztultak, alig látni egy-egy mintát, a szabás új felfogást tükröz. A sziluettek játéka önmagában lenyűgöző, másra szinte nincs is szükség. Az anyagnak azonban megfelelőnek kell lennie. Mindegy, hogy rendkívül puha és elomló, nemesen rusztikus vagy felvállaltan laza – az olcsóság nem megengedett.

A dinamizmus kulcsa a sportos hatás, amely jószerivel állandónak tekinthető, így most sem marad el. Az erőteljes színek és a modern, technikai anyagok jelenléte tetten érhető a pulcsikon, a hálós felsőkön és a nejlonkabátokon egyaránt. A csíkok, emblémák és feliratok áttetsző, népszerű és szórakoztató formában jelennek meg, újszerűségről a képregény-motívumok gondoskodnak.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

 

 

Oldal tetejére