Divattrendek – Fehérneműtrendek 2022. ősz

Divat: Első a kényelem

A kényelem a nagy kosárméretű fehérnemű esetében is egyre fontosabb vásárlási szempont. Az egészen nagy kosár- és bugyiméretek esetén is elvárás, hogy a fehérnemű láthatatlan legyen, és jól tartson. Ezt ígérik az Anita, a Triumph és a Naturana új kényelmi termékcsaládjai. 
Az Anita Jill termékei letisztultak és egyszerűek. Sima szegélyek, lapos csipkék és bélelt, át nem tetsző felületek gondoskodnak a nap végéig tartó kellemes közérzetről. A három részből álló szivacsos kosarak (100 E méretig) puhák és rendkívül könnyűek, az oldalsó rész rejtett erősítést kapott, a melltartó szegélypánt nélkül készül. A magasított derekú, az alakot finoman formáló, vágott szélű bugyi csaknem láthatatlan marad a ruha alatt.  
A Triumph Smart termékcsaládja egy minden mozdulatot követő, Flex Smart fantázianevű melltartóval bővül. A felsőrész és az ergonómiai szabású maxi bugyi rugalmas betétjei kényelmesek, a dekoltázs finom szegélyei révén a melltartó szinte láthatatlan. Az újrafeldolgozott poliamidból készült termékek kosarai gyűrődésmentesek és könnyűek. A Triumph négy méretben (Easy Size) kínálja a Flex Smart modelleket, melltartót és melltartós topot (egyenként 54,95 eurós fogyasztói áron), bugyit (29,95 eurós fogyasztói áron), leggingset és hosszú ujjú felsőt.  
A Naturana kiváló forgalmat ér el a Side Smoother nevű mutatós, merevítő nélküli, lapos szegélyű melltartójával, amely a kar alatt, valamint a hátrészen széles pántot kapott. Annak érdekében, hogy a bugyik is kényelmesebbek legyenek, a fenékrészre rugalmas hurkolt betét került, amely minden mozdulatot képes követni.

CSÁBÍTÓ

A harisnyatartó egészen a 60-as évekig elengedhetetlen része volt az igényes fehérnemű-együtteseknek. Azután azonban, hogy győzött a harisnyanadrág, teljesen eltűnt a szemünk elől. Ám a retróhullám jegyében sor kerülhet a „harisnyakötő” szexi visszatérésére is. Széles övként a csípőn, vékony szalagként a derékon vagy a bugyihoz varrt harisnyakötőpántokként – sodort, nyomott vagy hálós, csipkés kivitelben.

LIBEGŐ LUXUS

Finom, selymes és libegő – az így jellemezhető kombinéruha, magas derekú csipkebugyi (French Knickers), vékony pántos, rövid kombiné (Camisole) és plüss modellek jelentik a praktikus és kényelmes, hétköznapi fehérnemű csábító ellenpólusát. Selyem és viszkóz kelmék, fényes viszkóz dzsörzék, finom csipkedíszítés és díszes, gazdag nyomatok keltenek kedvet a luxusfehérnemű iránt.

GYENGÉD KÍSÉRTÉS

A piros új árnyalatai az orgonalilától az erős bíborvörösig jól illeszkednek a női felsőruházat trendárnyalataihoz. A „Milka-színek” az alapanyagtól függően – gyapjú, len vagy viszkóz – hol csillogó vagy matt kivitelben, hol telt bíbor árnyalatban jelennek meg.

FORRÓCSOKI

A barna az új fekete, a kollekciókban dominálnak a divatos csokoládétónusok. A mogyoró, a kakaó és a keserűcsoki árnyalatok az alapanyagtól függően egészen különböző hatást keltenek. Plüss anyagokon pihepuha, csíkokkal kombinálva viszont sportos érzetet keltenek. A szaténszegélyeken, a selymen és a viszkózon csillognak barna színek, csipkés kivitelben pedig a bőrre simulnak.

IGÉNYES FÉRFIAKNAK

A világjárvány óta sok férfi nagyobb figyelmet fordít a testére és a jó közérzetre, és ebbe beletartozik a csinos kényelmi ruházat és a szép fehérnemű is. Szuperpuha dzsörzék, elegáns, csillogó kasmír minták és színjátszó kelmék idézik az egykori angol férfidivat eleganciáját.

(TextilWirtschaft)