Divattrendek – Férficipőtrendek 2023. tavasz

DIVATTRENDEK 2023. TAVASZ

FÉRFICIPŐTRENDEK: CROCS-OK ÉS WESTERNCSIZMÁK

ferficipo-trendek-2023-tavasz- divatmarketing
Jól mutat farmerrel, elsősorban enyhén bővülő, rövidített szárú (boot cut) fazonnal Dries van Noten

 

Az alkalmi szegmens bővül, ám változatlanul meghatározó a sportos stílus. A férficipő-kereskedelemben óvatos optimizmus tapasztalható. Mivel a beszállítói láncok sérülékenyek, a cégek korábban, de nem mindig elég koncentráltan rendelnek. A már bevált modelleken kívül általában igyekeznek különlegességeket is beszerezni.

TRENDEK

Modern klasszikusok

Stílusos - Baldesssarini

kép 1 / 6

TWXX32_2022X062IMG_BALDESSARINI_A__6250_1_1_4POA1JR

Nem csak az öltönyök profitálnak a hagyományos stílus újraéledéséből. Az ünnepi alkalmaknak köszönhetően jelentős szerephez jut az igényes lábbeli is. Túl egyszerű lenne azonban egyedül az alkalmi divat előretörésével magyarázni a mutatós fűzős cipők legújabb reneszánszát. Ugyanis mintha éppen a divatot követő vásárlók ráuntak volna a sneakerekre. Jelentős üzleti lehetőséget tartogat a sportosan elegáns preppy stílus felfrissítése – gondolva a fiatalabb célcsoportokra is. Még akkor is, ha ez kevésbé érinti a klasszikus vitorláscipő-modelleket. A legfontosabb a bebújós papucscipő (loafer). Megjelenése a karakteresebb talpmegoldásoknak köszönhetően jóval kevésbé hivalkodó, a divattanácsadók szívesen választják vastag farmernadrágokhoz is.

Szandál és papucs

Progresszív - PME Legend

kép 1 / 5

TWXX32_2022X063IMG_PME_Legend_1_1_4POA1J3

El kell ismerni, a szandált és az utcai papucsviseletet, bármilyen divatos is, a legtöbb férfi kevésbé kedveli. Ennek ellenére a nyári hónapokban egyre többször látni az utcán. Különösen strand- és biopapucsokat, amelyekhez hosszú szárú fehér teniszzoknit hordanak. Bár ezt a szülők generációja a divat vadhajtásának tartja, gyermekeik manapság ismét szívesen felveszik, már amennyiben az összképhez menő darabok társulnak. Mondjuk a 70-es évek stílusát idéző igen rövid sortok és lezser bowling ingek vagy valamilyen más, túlméretes utcai cucc. A luxuskategória tervezői szerint a klasszikus öltönyhöz viselt igényes kivitelű, szellős nyári lábbeli abszolút magára vonja a figyelmet. No és ott van az outdoor rendkívüli népszerűsége – ez a túraszandálok iránti keresletet duzzasztja.

Sportos

Kosaras lezserség - Scotch & Soda

kép 1 / 6

TWXX32_2022X064IMG_SCOTCH_SODA_MEN_COUR_1_1_4POA1IN

A sneaker vitathatatlan népszerűsége változatlan, és ez így marad tavasszal is. Meglepő viszont az a sokféleség, amellyel a szegmens kedvelői találkozhatnak. Miközben észrevehetően csökkent az extravastag talpú futócipők forgalma, egyre keresettebbek lettek az amerikai vintage jellegű teniszcipőfazonok. A fiatalabb vásárlók egyre jobban kedvelik az Air Jordan-féle kosárlabdacipőket is. A klasszikus teniszcipőmodellek iránti érdeklődést növeli a városi viseleteknél gyakran feltűnő főiskolás stílus is.

(TextilWirtschaft)