Rólunk

A divat az aktualitásból él, aki nem követi a fejleményeket, az pillanatok alatt lemarad. 

A DivatMarketing kiadójaként célom a divatszakma művelőinek életét hazai és nemzetközi információkkal, cikkekkel segíteni, kiválogatva, rendszerezve, magyarul nyújtom át ezeket számukra. Arra törekszem, hogy minél több hasznos tartalom eljusson hozzájuk, szeretném levenni a vállukról a keresgélés terhét.

Az üzleti és divat információk közlése, az általam szervezett konferenciák – alapvetően minden megmozdulásom célja a szakma szereplőinek hasznára lenni!   
Közgazda vagyok, több évtizede foglalkozom divattal, divatmarketinggel. Kisdoktorimat első munkahelyemen, a Budapesti Harisnyagyárban írtam „A vékonyszálú harisnya és harisnyanadrág piacának analízise” címmel.

24 évet dolgoztam a Magyar Divat Intézetben, igazgatóhelyettes voltam hosszú évekig. A DivatMarketing szaklapnak 1995-ben, induláskor főszerkesztőhelyettese voltam, 1996-tól a főszerkesztője és 2003 decembere óta a kiadója is vagyok. 

MIÉRT VÁLLALTAM FEL A LAPKÉSZÍTÉST 2003 VÉGÉN?

Az újságot 2003 év végéig a Magyar Divat Intézet Kft. adta ki. Az MDI megszűnése után szerettem volna a lapot életben tartani, ezért 2003-ban létrehoztam a DivatMédia Kft-t, licencszerződést kötöttem a német TextilWirtschaft kiadójával, a Deutscher Fachverlaggal (ma dfv Mediengruppe), és azóta a lap kiadója is vagyok. 

Bizonyítási kényszer dolgozott bennem, egyrészt a német licencpartner felé, hogy lássa, a magyar piac is képes eltartani egy értékes, szakmai információkat publikáló szaklapot. Előzőleg sokszor hozták fel példaként nekünk a cseh újságot, és ez rendkívüli módon bosszantott. (Megjegyzem a Textil Zurnal kiadását gazdaságossági okokból már évekkel ezelőtt megszüntette a német kiadó.) Másrészt magamnak is be akartam bizonyítani, hogy érdemes az igényesség, a szakmaiság felé mozdulni, egy profi módon készített, szakembereknek szóló információkat publikáló lap életképes, meg tud élni a hazai piacon. 
Megjegyzem, ma már nem vagyok olyan biztos ebben, de továbbra is ennek szellemében dolgozok. Tudatosan keresem a pozitív emberek társaságát, jó hatással vannak rám, inspirál a velük való beszélgetés!

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

a DIVATMÉDIA Kft.

A DivatMédia Kft., a DivatMarketing egyszemélyesvállalkozás”, alkalmazottak nincsenek, külsős kollégákkal dolgozom. SOKAT. Én végzem a kiadói, a főszerkesztői, hirdetésszervezői és az adminisztratív feladatokat. Vannak külsős újságíró kollégáim, a felelős szerkesztő Csémi Klára. Amellett, hogy saját készítésű cikkeket, interjúkat készít, az összes lapba kerülő anyaggal is foglalkozik, részt vesz a lapkészítés különböző folyamataiban. Dobos Emese tollából főleg a fiatal tervezőkkel kapcsolatos írások olvashatók a lapban. Több fordító dolgozik az újságnak, mindenkinek mások az erősségei, ezeket igyekszem figyelembe venni a feladatok kiadásánál. A korrektor Boncz Éva többször átnézi a lapba kerülő anyagokat. A tördelő-grafikus kollegám Nagy Attila, a kezdetek óta együtt dolgozunk. Szerencsém van, olyan emberekkel, kollegákkal dolgozom, akik profik a saját területükön, megbízhatóak, segítőkészek és nem utolsósorban kellemes partnerek.  

Nagyon szeretem a munkám, az évek múlásával sem csökken a szakmai kíváncsiság bennem. A lap arculatát, a tartalmat, a webes jelenlétet folyamatosan fejlesztjük, igyekszem életben tartani az újságot. Azt hiszem vacak, igénytelenebb lap kiadása sem kerülne sokkal kevesebbe, ez az út nem járható számomra.

             dr. CSaba Anna-Mária

 

Oldal tetejére