Divattrendek – 2022. ősz: Férfi-felsőruházati trendek

Múltidéző divat

Visszatér a retró, mindenekelőtt a sportos retróstílus, a példát e téren a Boss és a Russell Athletic együttműködése szolgáltatja. A markáns feliratokkal, márkajelzésekkel díszített baseball-dzsekik progresszív hangulatot árasztanak, a pehelytöltésű modellek megjelenése tekintélyt parancsoló, és rendkívül karakteresek a kötött és dzsörzé darabok. A szabás laza, városi stílust tükröz. Az utcai viselet, a sport, valamint a 70-es, 80-as és 90-es évek stílusvilága egymásba olvad. A megjelenést gazdag színek és kifejező színblokkok teszik egyedivé.

Újszerű klasszikus

Alapvető az ápolt megjelenés, a klasszikus stílust mindinkább a prémium casual vonal határozza meg. Az elegancia és a könnyedség közötti mezsgyét olyan feltörekvő, kulcsfontosságú darabok töltik ki, mint a vászondzsekik, a kivingek, a markáns kötött modellek, a sportos dzsörzék, a farmerek és a chino nadrágok. A klasszikus stílus összetettebb, egyedibb és sokoldalúbb jelleget ölt. Mindez kihívást jelent a választék nyereségorientált kialakítása szempontjából, ugyanakkor esélyt teremt az új lehetőségek kiaknázására.

Közel a természethez

Ismét érdesebb, rusztikusabb lesz az összkép – anélkül, hogy engedményt kellene tenni a kényelem terén. A természethez való kötődést, legyen az a kocogás vagy a túrázás öröme, barna, olajbogyó, szürke és kék színek fejezik ki. Fontosak a sárga és a piros tónusok. Főszerepet kapnak a kivingek, a cargo nadrágok, a farmerek, valamint a gyapjú és kötött anyagok. Mindez funkcionalitással és olykor erőteljes színekkel párosul. Friss, a hagyományos és a modern stílusjegyeket ötvöző megjelenés.

Rockos fényesség

 

Visszatér a magamutogatás öröme, amihez a biztos alapot a fekete, ennek ellenpontját pedig a fehér teremti meg. Mindehhez némi csillogás párosul, az arany és az ezüst luxushatást kelt. Akárcsak az ékszerek – a karkötőktől a szupertrendi gyöngyláncokig –, minden jöhet, ami szexi és csillogó. A sötét ingeken növények és feltűnő grafikák jelennek meg, és jön a bőr is. A bő szabás elsősorban a kötött, a felsőruházati és nadrágmodellek sajátja.

(TextilWirtschaft)

Oldal tetejére