Divattrendek – Férfi-felsőruházati trendek 2024. tavasz

Férfi-felsőruházati trendek 2024. tavasz

A férfidivatban újraértelmeződik az alkalmi ruházat, új lendületre kap az ízléses öltözködés – nemcsak az alkalmi megjelenés, mint megatéma, hanem az újfajta munkahelyi öltözetek és az elegáns nyaralóruházat terén is. És ez messze nem minden. De hogyan mérlegeljünk, és mibe érdemes befektetni? E téren nem érdemes a korábbi tapasztalatokra hagyatkozni. A legkorábbi megrendelők már májusban jelzik az igényeiket, ám a fogyasztói hangulat változékony, és nehéz a kilátásokat felmérni. Mind e miatt rég volt ilyen nehéz a megrendelések összeállítása. Na, de nézzük, mit mondanak a piacot jól ismerő szakemberek arról, milyen trendek rajzolódnak ki, és mely termékek állnak a figyelem középpontjában!

JÓL JÖN A SZERENCSE

Az egyre korábbi rendelési határidőkre a kereskedők megrendeléseik egyre később leadásával reagálnak. Ráadásul teljes a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy miként alakul az infláció, és az hogyan hat az árképzésre. A 2024-es tavaszi szezon tervezésekor következetes, felelősségteljes beszerzői hozzáállásra és a vásárlói igények maximális figyelembevételére van szükség – de leginkább bátorságra és nagyobb kockázattűrő képességre.

A FÉRFIRUHÁZAT RENDELÉSI FAVORITJAI

(A TextilWirtschaft felmérése alapján)

 1.  Értékes T-shirtök
 2. Természetes árnyalatok
 3. Modern bermudák
 4. Cipzáras kardigánok
 5. Dzsörzéingek
 6. Len
 7. Bő sziluettek
 8. Nyomott ingek
 9. Pólóingek
 10. Kereknyakú pulóverek

„KEVESEBBET AKCIÓZUNK”

A tavasz változékony volt, a nyár későn kezdődött. Itt az ideje annak, hogy a szakma megvonja az első félév mérlegét, hogy kiderüljön, mi ment szuperül, és mi hozott bukást. A TextilWirtschaft című német szaklap 150 beszerzőt kérdezett meg arról, milyen volt eddig a szezon, és hogyan alakultak a megrendeléseik. Lássuk, melyek voltak a leglényegesebb megállapítások!

 1. „Bátorság kell a változáshoz. Ez azt is jelenti, hogy megválunk olyan márkáktól, amelyek nem illenek az elképzeléseinkhez.”
 2. „Még mindig nagyon nehézkes az egymásra épülő, építőkocka-elv szerinti (Baukasten) választék utánpótlása. Ez az egyik oka annak, hogy a szegmens nem teljesített az elvárásoknak megfelelően.
 3. „Ezért új beszállítókat fogunk keresni. A jövőben még jobban figyelünk az áruellátásra, hogy elkerüljük a készletek felhalmozódását. Még nagyobb figyelmet szentelünk az áraknak is, mivel a vevők e tekintetben nagyon érzékenyek lettek. Ezenkívül egyre nagyobb hangsúlyt helyezünk a kiegészítő termékekre.”
 4. „A vásárló bátrabb, mint jónéhány gyártó. Az utóbbi időben különösen az ingek váltak rendkívül unalmassá. Szeretnék több megfizethető divatot látni.”
 5. „ Az egyik pozitív tapasztalatunk az volt, hogy nagyon jól teljesítettek a rendszeres beszállítóink, az utólagos szállítások is zökkenőmentesek voltak. Ha megfelelő a szolgáltatás, akkor nincs baj a forgalommal sem.”
 6. „Sajnos az ukrajnai háború gazdasági következményei alapvetően befolyásolják a férfiak vásárlási hajlandóságát. Nagyon árérzékenyek lettek, és ebből fakadóan visszafogottan vásárolnak, mivel az áremelkedés egyértelműen érezhető az egész kínálatban.”
 7. Feszes kerettel gazdálkodunk, kevesebbel, mint korábban. Egyensúlyozunk a szűkös keret és a kívánatos választék között. Az árak nem játszanak szerepet.”
 8. „Még fontosabbá válik a trading-up. Az összehasonlítható márkák elveszették jelentőségüket a számunkra.”
 9. „Jók voltak és jók is maradnak az alkalmi témák és minden, ami ehhez kapcsolódik. Meg kell oldani viszont az állandó raktárkészletekkel kapcsolatos szállítási problémákat. Az előttünk álló rendelési időszakban célunk, hogy az árszintünk némileg az átlag fölé emelkedjen.”
 10. „A konfekciónak hála eddig a vártnál sokkal jobban alakult a szezon. Égető szükség volna viszont arra, hogy a beszállítók többször megforduljanak az üzletekben, hogy tudják, mit igényel a piac. Örömmel láttam viszont a Zuitable felemelkedését. Sikere jól mutatja, mit lehet elérni a piacra való odafigyeléssel és a vállalkozói bátorsággal.”
 11. „Különösen örültem annak, hogy sok vásárló dicsérte a munkatársainkat. Ez azt mutatja, hogy értékelik az odaadást és a teljesítményt.”
 12. „Az alkalmi kínálat fontos bevételnövelő tétel. 2024-re is nagy bizalmat fektetünk ebbe a szegmensbe, nem fogjuk csökkenteni a részarányát a választékunkban. A szín nagyon fontos a sportruházatban, ez visz izgalmat az üzletek összképébe.”
 13. „A tavaszi meleg napok elmaradása azokat a beszállítókat érintette a legérzékenyebben, akiknek a portfóliójában nagy arányt tesznek ki a lezser és a nyári ruhák. A szükség szerint alkalmi darabokat vásárlók után megjelentek a szükségből nadrágot vevő vásárlók. A nadrág, amely amúgy is a legerősebb árucsoportnak számít, idén tavasszal ismét a legnagyobb növekedést produkálta.”
 14. „A férfiruházat jobban teljesített a nőinél. Mi nem annyira a divatos, mint inkább az átlagos igényű férfiakat szolgáljuk ki. A megrendeléseink az eddigiekhez hasonló módon zajlanak. Kisebb mértékben alkalmazunk leértékeléseket, és jobb az árrésünk.”
 15. Nem elfogadható számunkra, hogy Németországban továbbra sincs működő divatvásár.

Divattrendek –  2024. tavasz – Férfi-felsőruházati trendek      

FÉRFI-FELSŐRUHÁZATI TRENDEK2024. TAVASZ
Jól érzékelhető, hogy megnyugszik a divat (Rossi)

AZ ÖT LEGNÉPSZERŰBB RENDELÉSI TÉTEL

Befejeződött a 2024. tavaszi szezon tervezése. A düsseldorfi vásárhétvége idején a kereskedelem a beszerzés lázában ég. Ott derül ki, ki miként állítja össze a választékot, ki milyen témákra összpontosít, és az is, hogy melyik tételek nem hiányozhatnak a kínálatból. A TextilWirtschaft című német szaklap még a rendelési időszak előtt megkérdezett 200 női és 150 férfi-felsőruházati beszerzőt arról, hogy szerintük melyek lesznek a szezon kötelező darabjai. A tőlük kapott válaszok alapján, íme, az az öt, amelyeket a szakma a legfontosabbaknak tart.

1.ÉRTÉKES PÓLÓK

A minőségi pólók a pólóingek legújabb változatai, amelyek jól illenek a modern öltöny- és zakófazonokhoz. Különösen népszerűek a letisztult, egyszínű modellek fehér, kék és fekete színben, különleges dzsörzéből és pikéből – az sem baj, ha kissé csillog a felületük –, de a póló lehet akár kötött is.

FÉRFI-FELSŐRUHÁZATI TRENDEK 2024. TAVASZ
  Letisztult  (Gabba)
FÉRFI-FELSŐRUHÁZATI TRENDEK2024. TAVASZ
Nyomott mintás (Joop!)
FÉRFI-FELSŐRUHÁZATI TRENDEK2024. TAVASZ
Magasított nyakrésszel (Marc O’Polo Denim)

            

 

 

 

 

 

 

 

 

2.TERMÉSZETES ÁRNYALATOK

Sok a bézs, a szürke, a keki, az olajzöld és a barna. A természetes színek nagyon népszerűek a mindennapi és a hivatalos öltözékeknél egyaránt. Különösen a földszínek számítanak az elegáns megjelenés alapjának. Minden decens, visszafogott és harmonikus. A hangsúlyosabb részletekről a fehér és a fekete gondoskodik.

FÉRFI-FELSŐRUHÁZATI TRENDEK2024. TAVASZ
Homokszínű  (Hechter Paris)

 

3.MODERN BERMUDÁK

2024 tavaszán a divatos megjelenés kulcsfontosságú darabja sok esetben a bermuda lesz, különösen igaz ez a kissé szélesebb szabású chino modellekre. Szabadidős viseletként kigombolt, rövid ujjú inggel és laza pólóval fogják viselni, elegánsabb alkalmakra bluzonnal, kivinggel vagy kardigánnal.

FÉRFI-FELSŐRUHÁZATI TRENDEK2024. TAVASZ
  Színes minták (Les Deux)
FÉRFI-FELSŐRUHÁZATI TRENDEK2024. TAVASZ
Derékpánttól hajtással bővülő fazon (Strellson)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4.CIPZÁRAS KARDIGÁNOK

A kardigánok tavasszal elengedhetetlenek. A cipzáras modellek pedig nemcsak praktikusak, hanem divatosak is. Lehetnek erőteljes, önálló darabok, amelyeket meghatároznak a minták és a kötött felületek, lehetnek monogrammal díszített, főiskolás jellegűek, de akár az új munkahelyi stílus elegáns kiegészítői is.

FÉRFI-FELSŐRUHÁZATI TRENDEK 2024. TAVASZ
Finoman elegáns (Bugatti)
FÉRFI-FELSŐRUHÁZATI TRENDEK2024. TAVASZ
Figyelmet keltő (Gant)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.DZSÖRZÉ INGEK

A dzsörzé ingek puhák, könnyen kezelhetők és majdnem olyan egyszerűek, mint a pólók. A beszerzők szívesen szélesítik velük a választékot, és a fogyasztók körében is egyre több rajongójuk akad. Ebből adódóan jövő tavasszal sem maradhatnak ki az üzletek kínálatából.

FÉRFI-FELSŐRUHÁZATI TRENDEK2024. TAVASZ
Rövid és puha (Desoto)

(TextilWirtschaft)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Férfi-felsőruházati trendek 2024. tavasz