Business

Csődeljárásba menekül a Promod

Árbevétel- zuhanás a leállás miatt

Jörg Nowicki/ TextilWirtschaft

Csődeljárást kezdeményezett német leányvállalatánál a Promod, a női divatra specializálódott francia lánc

A francia Promod (székhelye: Marcq-en-Baroeul ) Németországban 32 üzletet és egy online boltot üzemeltet. A 222 munkatárs bérét július-augusztusig a német munkaügyi ügynökség biztosította.

promod-csod-nemetorszagban
A Promod már az előző években megfelezte németországi hálózatát

A csődeljárás kezdeményezését a fontos vásárlócsoportok megváltozott fogyasztási szokásai miatt szükségessé váló átszervezés indokolta, közölte a cég. A koronavírus miatti teljes leállás felerősítette a korábban elhatározott lépések szükségességét, és ez kényszerítette ki a saját igazgatású csődeljárást. A járvány további alakulása, és az ezt követő gazdasági hatások természetesen befolyásolják majd az átszervezés menetét. Ma ez a két dolog nem választható el egymástól.

A Promod több év óta küzd nehézségekkel. Már 2016-ban folyamodott csődvédelemért a kölni bíróságon, hogy a mainál még kétszer ennyi üzlettel rendelkező vállalatot fenntarthatóvá tegyék. Az elmúlt években nemzetközileg is defenzívában voltak. Több átszervezési akció után a boltok száma 1000-ről csaknem a felére, 583-ra csökkent. Jelenleg a vállalat 25 országban van jelen. A céget 1875-ben Francis-Charles Pollet alapította, 2018 óta a fia, Julien áll a kormányrúdnál.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás