Amíg a 2024. tavaszi trendoldalakat összeállítottam …

Blog

Amíg a 2024. tavaszi trendoldalakat összeállítottam …

Nem tétlenkedtem az elmúlt hetekben, főleg a 2024. tavaszi trendekkel dolgoztam. Átfutottam az aktuális TextilWirtschaftokat, kiválogattam és letöltöttem a német oldalról a fordítandó szövegeket és a képanyagot. Ez jókora kihívás, mivel többször is foglalkoznak egy-egy trendtémával, komolyan felépített tematika mentén haladnak. Vannak előzetes képes információk online és offline, nagy trendanyag, ahol többek között termékcsoportonként is mutatják az újdonságokat, utána az egyes márkák tervezői – értékesítői nyilatkoznak az aktuális tendenciákról. Különös, igényes az újság nyelvezete is, komoly munkát fektetnek a képanyag összeállításába, ám legnagyobb bánatomra nekem az elmúlt 20 év során mindig csak egy nagy összefoglaló trendanyag publikálására nyílt lehetőségem.

Korábban még ábrándoztam arról, hogy legalább egyszer lehetőségem legyen (konkrétan legyen annyi bevételem), hogy egy TextilWirtschaftban megjelent komplett trendanyagot közöljek, amelyben termékcsoportonként megjelennek a trendek, az újdonságok, a designerek – kereskedők – gyártók   észrevételei, tapasztalatai. Sajnos erre sosem volt módom.

Persze vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy ilyen mennyiségű anyag olvasására valóban van fogadókészség a német lap előfizetőinél, mindenesetre évrizedek óta online és offline is megjelennek az ilyen jellegű anyagaik.

A cipőtrendekre kellett várjak legtovább, ezek jelentek meg legkésőbb. Frankfurtban szerencsére azonnal feltöltötték a szövegeket, majd a képanyagot az ftp-oldalra, így el tudtam kezdeni ezzel is dolgozni. A szövegeknél segít a rutinom, ez nem is jelent igazán problémát, de a képek válogatásánál már komplikáltabb a dolog. Nehéz beazonosítanom a képeket, ráadásul a képfeltöltő német kolléga szabadságon van augusztusban, és a helyettese nem a megszokott méretben és módon tölti fel a képeket. Elég sokat kellett módosítgatnom, leveleznem, utólag kérni hiányzó képeket. Nagyon készséges, segítőkész a német partnernőm, ez a szerencsém. Ma, 31-én érkezett meg az augusztus 10-én megjelent nyomtatott lap.

Sokat töprengtem azon is, fordíttassak-e le piaci témájú cikkeket, és ha igen, melyikeket.

Nehéz döntés, mert bennem a mai napig nagyon nagy a szakmai kíváncsiság, érdekel, mi miért történik, hogyan működik, vagy éppen nem működik. Ám azt is látom, hogy az olvasóimnak mindezek kevésbé fontosak, nincs idejük, talán kevésbé érdekli őket.

El kellett határoznom azt is, hová kerüljenek az általam kiválasztott a női és a férfiruházattal foglalkozó piaci összefoglalók, ajánlások. Végül ebben is segített az analitika adatainak átnézése, és a női, valamint a férfi felsőruha trendek elé tettem fel ezeket. Emiatt meglehetősen hosszú mind a NŐI, mind a FÉRFI  FELSŐRUHA TREND. A cipőknél más megoldást találtam. A megszokott női és férfi cipőtrend helyett a német oldalon rendszeresen közölt gondolatébresztő, hangulatot közvetítő CIPŐ- és TÁSKATREND jelenik meg. Változatlanul megtalálható a MIHEZ MI ILLIK női- és férficipőtrend-oldal. Nagyon szép, igényes képanyaggal és magyarázattal olvasható a FEHÉRNEMŰ- és FÜRDŐRUHATREND.  Remélem, sokaknak lesz kedve, alkalma megnézni, elolvasni, használni ezeket.  

A most lefordított trendek a nyomtatott Divatmarketing lapban 40 oldal szerkesztőségi tartalmat jelentenének.

Bevallom, fáj a szívem, mert ez már a második alkalom, hogy csak a weboldalon közöljük a divattrendeket.

Csaba Anna-Mária
kiadó-főszerkesztő

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Amíg a 2024. tavaszi trendoldalakat összeállítottam …

 

 

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .