Business

Tokió 2020 – A NUBU öltözteti a magyar olimpikonokat és paralimpikonokat

(MTI) – A NUBU divatcég formaruháit viselik a magyar olimpikonok és paralimpikonok a jövő évi, tokiói játékokon.

Garam Judit (b5) és Kovács Adél (b6), a NUBU divatcég tervezõi, valamint Karakas Hedvig cselgáncsozó (b2), Drávucz Rita vízilabdázó (j2) és Kormos Villõ, mûugró (j3), illetve modellek a magyar olimpikonok és paralimpikonok, a 2020-as tokiói olimpiára tervezett formaruháit bemutató sajtótájékoztatón Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatón Kulcsár Krisztán, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a formaruhák határozzák meg a sportolói küldöttség arculatát, és kiemelte, hogy a nyolc pályázó, illetve a közülük kiemelt három „döntős” márka rendkívül színvonalas kollekciót mutatott be.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kifejtette, hogy a fogyatékkal élő sportolók miatt olyan szempontokat is figyelembe kellett venni, hogy például egy kerekesszékes versenyzőnél különösen kényelmesnek kell lennie a ruhaujjnak.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusán tartott eseményen a győztes Nubu képviselői beszédükben hangsúlyozták, a magyar identitás, a márka megjelenése és a rendező Japán iránti tisztelet volt a tervezőmunka során a három fő szempont. A kimonós jegyeket is felvonultató ruhadarabok a fenntarthatóság jegyében biopamutból és újrahasznosítható anyagokból készültek.

A zsűri részéről Lakatos Márk stylist közölte, a formaruhákon keresztül egy egész ország beszélhet magáról szavak nélkül, s így tudathatják a magyarok a világgal, hogy mit üzennek a ruhák nyelvén.

(MTI/ scp \ bhi)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás