Blog

Számvetés – 2020

Komfortzónán belül és kívül

Milyen volt 2020?

Nyitókép: FOTOLIA

Szeretnék köszönetet mondani először is a vevőinknek (hirdetők és előfizetők), akik támogatása nélkül nem léteznénk! Köszönjük, hogy az elmúlt évben is minket, a DivatMarketinget választották.  

26 éve a piacon, 17 éve a DivatMédia kiadásában. 2  printmegjelenés. Ha jól számoltam, 40 alkalommal küldtem hírlevelet, összesen 294 cikket töltöttem fel a weboldalra.  A covid-helyzetből adódóan túlnyomórészt business témájú anyagokról értesítettem az olvasóinkat. 2487 Facebook követőnk van.  A weboldalon továbbra is a Divatlexikont   nézik a legtöbben.

Folyamatosan frissítjük a Trendoldalakat is (https://divatmarketing.com/divattrendek- ), a legújabbak (2020. ősz-tél) seozása folyamatban van. Jelenleg a 2016-2020. között megjelent női, férfi felsőruházat, táska- és cipőtrendek találhatók meg a weboldalon.

Mivel az un. „cipő- és táskatrendes” kiadványok megjelenése a Nemzetközi Cipő- és Bőr Szakkiállítás időpontjához igazodott, annyira közel került egymáshoz a ruhás és a cipős lap kiadásának időpontja, hogy elkerülhetetlenné vált az összevonásuk. Mindezeket figyelembevéve sok-sok számolás, egyeztetés után az alábbiak szerint változott a lap megjelenése:

2020-ban két nyomtatott lap kiadására vállalkoztam. A ruházati, valamint a cipő- és táskatrendek, kollekciók egy összevont közös számban jelentek meg február és augusztus végén.

Ha valaki megkérdezi egy éve, mit várok 2020-tól, akkor egyértelműen egy dolgot mondtam volna: remélem, sikerül eredményesen elkészíteni a két duplaszámot, a ruházkodási és cipős trendeket közös számban publikálni!

2020-1-2-szam-cimlap-tartalom

Az 1-2. szám 80 oldalas lett! Úgy tűnt, jó úton járunk! Ám jött a korona!

A 3-4. szám már izgalmak között készült, nem lehettem biztos benne, hogy a Trend Nagykereskedelmi Üzletközpontban tervezett kiállítás meg tud-e valósulni, nem következik-e be, egy újabb lezárás? De elégedettek voltunk, ugyan „csak” 52 oldalon, de ismét tartalmas, színvonalas lapot készíthettünk. 

2020-3-4-szam-kiemelesek-tartalom

Interjúk, saját cikkek

 Csémi Klára, felelő szerkesztő 

2020-as stratégiák 

 • Berendi András, a Roland Divatház Zrt. vezérigazgatója,
 • Berényi Konrád, az Onlinemarketing.hu Kft. vezető tanácsadója,
 • Ivanics Krisztina ügyvéd, GDPR-szakértő
 • Jagodics Rita, a Kereskedelmi Marketing ügynökség vezetője

Júliusban Karantén alatt, karantén után címmel interjút készítettünk 10 hazai vállalkozás vezetőjével, képviselőjével, hogy miként élte meg vállalkozásuk a válsághelyzetet. Az interjúk a lap honlapján (divatmarketing.com), a Blog rovatban jelentek meg:

 • Ágházi Gyula, a Gránit Pólus csoport
 • Csapkai Ildikó, az Emporium Kft. ügyvezetője,
 • Géczi Gabriella, a Tamaris márka hazai képviselője, 
 • Horváth-Kővári Judit, az Anita márka magyarországi megbízott képviselője,
 • Komáromi Ákos, a Laguna Lakástextil Kft. ügyvezetője,
 • Kovács Orsolya, a Westend marketingvezetője,
 • Makány Mártadivattervező,
 • Máté Szilvia, aBD-Expo Kft., 
 • Medgyessy Ildikó cégvezető, Elegant Design Zrt.,
 • Sütő Zoltán, a 34 éves Griff Collection cégcsoport alapítója.

A 2020/3-4. számban e riportok kivonatát is olvashatták az érdeklődők.

Önállóságom tizenhét éve alatt az egyik leghasznosabb változás az életemben a rendszeres szakmai utazás. 17 év óta a tavalyi év az első, hogy nem jártam külföldön! Holott épp nehéz időszakokban lenne fontos a személyes beszélgetés, tapasztalatcsere.

Nyilvánosság

Többször kaptam megkeresést, nyilatkoztam médiumoknak:

 • A Glamour egyik tavaszi – a koronavírus kapcsán podcastjében a divatszakmáról nyilatkoztam: Milyennek kellene lennie a divatnak a járvány után? https://www.glamour.hu/divathirek/milyennekkellene-lennie-a-divatnak-a-jarvany-utan-43495
 • Az a megtiszteltetés ért, hogy a 365 üzleti történet könyvben az egyik sztori idén az enyém lehetett. A címe: A portás előtt fellibbentek a szoknyák
  A kiadványban 365 cégvezető, vállalkozó mesél el egy üzleti történetet, amely nemcsak neki volt izgalmas, de az olvasóknak is inspiráló, hasznos olvasmány. Nem akármilyen pillanatban jelenik meg e könyv. A COVID-19 járvány mindent elsöpört, biztosnak látszó tervek, üzleti remények dőltek össze… A cégvezetők többsége mégsem e járvány következményeiről mesél, inkább a múltból idéz fel ma is tanulságos, és talán iránymutató üzleti sztorit… Kocsi Ilona, MédiaBOOM Kft., 2020
 • A Forbes magazin decemberi számában interjút készített a Futureal divatmárka létrehozóiról, engem, illetve a DivatMarketinget is kérdezett: https://magazin.forbes.hu/2020-december/csak-alltam-neztem-petit-hogy-okes-de-hogyan-fogjuk-ezt-megcsinalni

Bevallom, a lassítást illetően teljes kudarcot vallottam. Sokkal többet dolgoztam, mint az előző években.  

Év végén megrendítő árfolyamon utaltam Frankfurtba a 2020. évi licencdíjat! Próbáltam örülni, hogy ki tudom fizetni, ahogy a pozitív tanácsok sugallják, de mégsem esett jól!

   Csaba Anna-Mária

 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .