Divat

Pantone: ez a 2023-as év színe

AZ USA SZÍNSZAKÉRTŐJE A VÖRÖS ÁRNYALATÁT jelölte meg

Tim Dörpmund/ TextilWirtschaft

Az amerikai színspecialista hagyományosan karácsony előtt választja ki a következő év színét. Ez az. Mit szimbolizál a „Viva Magenta”?

Vonalban a Team Telekom? Idén, párhuzamosan a Tour de France-szal, az ARD „Being Jan Ullrich” című videó- és podcast-dokumentumfilmje már felkeltette a figyelmet. 2023-ban a „Jan Ullrich – The Hunted” című filmet az Amazon Prime-on követhetjük. A médiában ismét megjelennek a magenta színű mezek. Ennek ellenére a kapcsolat nagyon valószínűtlennek tűnik, de különös egybeesés, hogy a Pantone most a „Viva Magenta”-t határozta meg az „Év színének”, amelynek nevét sokan itthon a Telekomhoz kötik – és a Team Telekom kerékpáros csapat fénykorához, illetve botrányaihoz.

Miért A Magenta?

A Pantone színválasztásának hivatalos indoklása a következő: „Az év Pantone színe, a Viva Magenta 18-1750, vibrál a lendülettől és az erőtől. Ez a szín a természetben gyökerező, a vörös családból származó árnyalat, és az erő új jelét fejezi ki. A Viva Magenta merész és bátor, vibráló szín, amelynek túláradása örömteli és optimista ünneplésre ösztönöz, és új történetet ír.” A Viva Magenta követi a Very Pery lila árnyalatot.

Leatrice Eisemant, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatójának bejelentő közleményét idézi: „Az idei év színe erőteljes és erőt adó. Ez egy vibráló, a tiszta örömben lubickoló új vörös, amely kísérletezésre és gátlástalan önkifejezésre ösztönöz, egy elektromossággal teli, határokat feszegető árnyalat.”

A Pantone 18-1750 Viva Magenta üdvözöl mindent és mindenkit, aki ugyanolyan élni akarással és lázadó szellemmel bír. Ez egy olyan szín, amely merész, tele van lélekkel és mindenki számára nyitott. A technológia korában a természetből és a valóságból merítünk ihletet.” A Pantone 18-1750 Viva Magenta szín a vörös színcsaládból származik, a cochineal, az egyik legértékesebb természetes színezék (a cochenille = pajzstetű, bíborbogár, melyből a bíbor-festék készül), a világ egyik legerősebb és legvilágítóbb ismert vörös színe ihlette – közölte a Pantone.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .