Blog

Átköltözünk – áttelepülünk!

A környezet védelme iránti elkötelezettség, az olvasói szokások változása, a jelenlegi bizonytalan gazdasági környezet, a papír drágulása mind egy irányba mutat – lépnünk kellett!

Különleges, exkluzív lapot készítettünk, olyan újdonságot, amely a nyomtatott lapok világából átvezet az internet világába. Bár talán helyesebb lenne ezt a 2022/3-4. kiadványt induló lapszámnak nevezni? Több elnevezés is felötlött bennem:

  • Éppen 20 éve került hozzám és jelenik meg a DivatMédia Kft. kiadásában a DivatMarketing, azaz lehetne jubileumi, évfordulós kiadvány is a neve.
  • Mivel nem tervezem további, hagyományos nyomtatott lap kiadását, nevezhetnénk ezt a számot búcsúszámnak
  • Azonban új kezdetnek is lehetne hívni, mivel szeretnénk olvasóinkat ily módon a weboldalra invitálni, online cikkeink olvasására buzdítani. Köszönet a hirdetést vállaló partnereinknek, kíváncsiak vagyunk az olvasói reakciókra, a kattintások számára!
  • Szerepelhetne a lap nevében a környezetkímélő DivatMarketing elnevezés is, mivel a megszokott 52–80 nyomtatott oldal helyett most mindössze 4 oldalon biztatjuk olvasóinkat business- és divattartalmaink olvasására, a trendek követésére, a hirdetők újdonságairól való tájékozódásra.

Az elmúlt évtizedekben igyekeztünk fejleszteni, lépést tartani a fejlődéssel, a követelményekkel. Átalakítottuk a lap szerkezetét, a tartalmát folyamatosan frissítettük, az arculati elemeket korszerűsítettük. Induláskor pl. a HÍREK érthetően az egyik legkedveltebb része volt a lapnak, csak a nyomdai átfutási idővel kellett kalkulálnunk. Azonban ahogy megjelent az internet, ennek relevanciája folyamatosan csökkent, mára ez a rovat nálunk funkcióját vesztette, szinte feleslegessé vált.

Gyorsan változik körülöttünk a világ, ez tőlünk is gyors, gyorsabb reakciókat követel. És szaklap lévén felelősségünk, feladatunk az újdonságok megismerésére, használatára buzdítani olvasóinkat. Ezért is választottuk ezt az „öszvérmegoldást”. Ezúttal a korábbi hosszabb cikkek helyett a Bevezető szövege alatt, illetve a hirdetések mellett QR-kódokat találnak az olvasók, amelyek tovább kalauzolják őket egy, a DivatMarketing weboldalán található cikkhez vagy a hirdető weboldalára, esetleg YouTube-csatornájára. 43 nyomtatott oldal tartalma mindössze 4 oldalon!

Ugyan ma már a bizonytalanság lett az új, normális állapot, én mégsem akartam olvasóinkat szó nélkül magukra hagyni. El akartam búcsúzni az elmúlt évtizedekben velünk tartó hűséges olvasóinktól, és egyúttal fel akartam hívni a figyelmüket erre a tájékozódási, informálódási lehetőségre.

A weboldalra frissen felkerülő anyagokról általában hetente küldök hírlevelet a feliratkozott olvasóknak. Ha szeretnél továbbra is értesülni a szakmai divat- és üzleti újdonságokról, ne habozz, iratkozz fel a weboldalon: !  

Ezen a néhány oldalon merőben új forma és tartalom található. A megoldás, a QR-kód nem újdonság, az újság impresszumában, a névjegyeinken évek óta használjuk. De úgy vélem, a jelenlegi megoldás mégis újdonságnak számít! Környezetünk jövőjének megóvása érdekében is választottuk ezt az újszerű, előremutató megoldást.

Tarts velünk ily módon, a jövőben is!

csaba-anna-maria

Csaba Anna-Mária

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .