Divat

Ó!divat – az elmúlt száz év viselettörténete

Kultúra-kiállítás-divat

Dr. Medgyessy Ildikó

2021 június 10.-én nyílt meg az Ó!divat című gyűjteményes kiállítás a Tornyai János Múzeumban Hódmezővásárhelyen. A divat soha nem megy ki a divatból – emelte ki Miklós Péter múzeumi szaktanácsadó és vezető megnyitó beszédében. Ezután Dr. Kis Andrea alpolgármester, Terebi Viktória viselettörténeti muzeológus méltatta a kiállítást, amely az öltözeteken keresztül mutatja be, hogyan alakultak a trendek a 20. században Hódmezővásárhelyen. Az elmúlt korok viseletei jól mutatják a célszerűséget, azt, hogy a divat szépre és jóra nevel, fejleszti a közízlést, s egyértelműen kihangsúlyozódott az is, hogy a divatban erősen érvényesül a múlt, jelen és jövendő összetartozása.

A kiállítást Dr. Medgyessy Ildikó divatszakember, az „Ez a divat” havilap egykori főszerkesztője, az Elegant Design igazgatója nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a magyar textil ruházati ipar nagyon fontos iparága a hazai gazdaságnak, termékei belföldön és külföldön egyaránt keresettek. A hazai ruházati és kreatívipar azért is erős, mert jelentős a szellemi tőkéje, magas színvonalú a termelése és a technológiai tudása.

Mindezeket jól szemlélteti az augusztusig nyitva tartó gyűjteményes tárlat:

A kiállított női és férfi modellek, kiegészítők, cipők és táskák, kalapok és sapkák, a fehérneműk is jól szemléltetik az elmúlt száz év jelentős divatállomásait, hiszen a divat- az élet színpadának hallatlanul fontos tényezője volt és lesz a jövőben is, reprezentálva az emberek újjászületését és megújulási igényét.

Dr. Medgyessy Ildikó.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .