Blog

Tippek, Tények, Trendek – Divat és Marketing 2020

SONY DSC

A cél terv nélkül nem más, mint vágy. – Antoine de Saint-Exupery

Az előző év megerősített abban, hogy a lapkészítés fontos számomra, de muszáj lassítanom. Továbbá be kellett látnom, hogy a folyamatos tanulás mellett sem biztos, hogy lépést tudok tartani a legújabb technikai kihívásokkal, viszont a szakmai kíváncsiságom, érdeklődésem töretlen, talán ez pótolni tudja a tudásbéli hiányokat. 
Az un. „cipő- és táskatrendes” kiadványok megjelenése idén is a Nemzetközi Cipő- és Bőr Szakkiállítás időpontjához igazodik. Emiatt annyira közel kerülne egymáshoz a ruhás és a cipős lap kiadásának időpontja, hogy elkerülhetetlenné vált az összevonásuk. Sajnos a decemberi lap kiadása évek óta ráfizetéses, nincs elegendő hirdető, így annak a kiadását felelőtlenség lenne megígérnem. 
Mindezeket figyelembevéve sok-sok számolás, egyeztetés után az alábbiak szerint változik a lap megjelenése:

2020-ban két nyomtatott újság kiadására vállalkozom. Az alsó- és felsőruházati, valamint a cipő- és táskatrendek, kollekciók egy – egy összevont közös számban jelennek meg február és augusztus végén.

A weboldalra tavaly felkerült a 2019. évi Nemzetközi vásárnaptár, de kevesen   nézték. Nyilván van már más tájékozódási lehetőség, s mivel a vásári adatbázis nem olcsó, emellett sok munkát is jelent a magyarítása, a karbantartása a folyamatos változások miatt szinte lehetetlen, 2020-ra már nem rendeltem meg a vásári adatokat.

Csak 2019. I. félévében 120 cikket töltöttem fel a weboldalra német licenszpartnerem útját követve, akik egyre több és egyre hosszabb írásokat közölnek online. Úgy tapasztaltam azonban, hogy ennyi hírre itthon nincs fogadókészség, ezért ígérem idén mérsékletet tanúsítok, igyekszem csak a legfontosabbakra koncentrálni.

Ennyi év után már elmondhatom, hogy van olyan feladat, ami nem esik nehezemre, könnyen elvégzem, és van, ami fáraszt, van, amiről szívesen lemondanék.  Ez azonban sajnos lehetetlen. 

Erről kevesebb szó esik, de az egyedül dolgozásnak van számos előnye is. Mivel az értékesítés, adminisztráció egy kézben van, kevesebb partnerrel tudok kapcsolatot tartani. A kapcsolataim azonban sokkal élőbbek, kevésbé felszínesek, jobban oda tudok figyelni rájuk. Ez kölcsönös. Meghallgatom őket, és ők is meghallgatnak engem. Nagyobb az egymás iránti bizalom, a tisztelet. Próbáld ki Te is, tartozz a partnereim – előfizetők, hirdetők, támogatók körébe! Használd a „kicsiségemből” adódó erősségemet! Légy, maradj 2020-ban (is) a partnerünk! Használj, olvass minket! Hirdess online és offline nálunk!

Képzeld, van partnerem, aki több előfizetést rendel, akár úgy, hogy 25 újságot kér minden számból, amit ő oszt szét a partnerei között, és van, aki címeket küld, én postázom a lapokat a megadott címre. És van olyan partnerem is, aki hirdetést rendel, bár a lap olvasóközönsége nem elsőrendű célcsoportja, ő így támogatja a lap fenntartását. Köszönöm ezúton is a segítségüket, a bizalmukat, a támogatásukat!

Az első lap február 28-án fog megjelenni. Hirdetésmegrendelés határideje: február 01. 
Itt tudsz elérni: info@divatmarketing.com, telefonálj: +36/ 20 399 2543 
Ha van eladó terméked, kollekciód, szolgáltatásod, és/vagy szeretnéd – tudod segíteni a lap fennmaradását, kérlek, tedd meg, jelentkezz! Köszönöm

Csaba Anna-Mária

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás