Divat

Ideje elköszönni

Címlapkép: Búcsú a kifutótól: Jean Paul Gaultier utolsó bemutatkozása Párizsban

BÚCSÚ EGY IKONTÓL

Melanie Gropler/ TextilWirtschaft

Ezzel a showműsorral köszönt el a kifutótól Jean Paul Gaultier. Jean Paul Gaultier utoljára mutatta be modelljeit a Párizsi Divathét kifutóján. A show fénypontjai:

 Búcsú egy ikontól: a Párizsi Divathéten mutatta be Jean Paul Gaultier divattervező az utolsó divatshow-ját, amely egyfajta emléket állított ötven éves pályafutásának. Ennek megfelelően sok jellegzetességet lehetett látni tőle: feketét minden mennyiségben, a Swarovskival kötött partnerkapcsolatnak köszönhetően sok csillogó részletet, sok bőrt és csipkét. És természetesen nem hiányozhattak a bemutatóról az ikonikus matróz-összeállítások és corsage-megoldások sem.

Az ismert modellek mellett olyan ismert művészek vonultatták fel Gaultier alkotásait, mint Joan Smalls, Dita Von Teese, Erin O’Connor, Yasmin Le Bon, Rossy de Palma, Jade Parfitt, Cristina Cordula, Amanda Lear és Iris Mittenaere.

Gaultier a divat fenegyerekének számított. Kreációival és bemutatóival újra és újra átlépte a férfi és női ruházati divat közötti zsánerhatárokat, gyakran elmosva a köztük meglévő különbségeket. Több évtizedes alkotói tevékenysége során rendre nagy feltűnést keltett provokatív ruhaalkotásaival.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás