Business

Mit hoz a 2019-es esztendő? 3. rész

Megkérdeztük néhány vállalkozás vezetőjét, miként készül az előttünk álló évre, és milyen elmozdulásokra számít a maga területén. Válaszaik jóvoltából négy, egymástól nagyon különböző tevékenységet folytató cég életébe pillanthatunk be.

Rozsnyai Zoltán, a Triumph International Budapest Kft. ügyvezetője, a sloggi márka regionális igazgatója

Az idén tovább folytatódnak azok a jelentős változások, az a dinamikus fejlődés, amely a sloggi márkát három éve jellemzi – rajzolódik ki az üzletember szavaiból, aki a balti államoktól a Közel-Keletig terjedő térség, vagyis jó másfél tucatnyi ország forgalmát irányítja. – A 2016-os újrapozícionálás nyomán a márka teljesen újjászületett, ami minden területen megmutatkozik, a termékválaszték, a marketing és a disztribúció terén egyaránt – mondja.

A kényelemben kompromisszumot nem ismerő fehérneműmárkát ennek megfelelően új célok vezérlik. Teljesen átalakult a termékstruktúra, pár szezon alatt több, mint duplájára nőtt a kínálat, és új kategóriák kerültek piacra. Megjelent a prémium kivitelezésű S by sloggi; és a sloggi mOve sportkollekció is, amely nem csak sportmelltartókat és alsókat tartalmaz, hanem sportfelsőket és leggingseket is. A sloggi core vonalában a nemzetközi trendekkel összhangban dominálnak a kényelmes, ugyanakkor modern stílusok. Tavaly minden piacon minden várakozást felülmúló sikert arattak a sloggi ZERO Feel merevítő nélküli, szuperrugalmas melltartók, Magyarországon például hat hét alatt elkelt a féléves kollekció. A új termék stratégiához igazodik a sloggi bátor, őszinte, fehérneműmárkáktól szokatlan kommunikációja is, azt sugallva: érdemes szakítani a konvenciókkal, a könnyed, alig érezhető fehérnemű felszabadít, és a kényelem utánozhatatlan magabiztosságot ad.

Változatlanok a további célkitűzések és az innovatív törekvések. A márka iránt megmutatkozó masszív érdeklődést – a növekedés Kelet-Európában mindenhol kiugró, kétszámjegyű volt – követi a disztribúció. Az első sloggi márkaüzlet tavaly Theszalonikiben nyílt meg, majd kettő Budapesten, az Árkád és a Mammut bevásárlóközpontban. A kiskereskedelmi hálózat fejlesztése az idén sem torpan meg: összhangban a globális célokkal Magyarországon 2-3 boltnyitás várható, és a régió egyéb országaiban is nyílnak sloggi üzletek. – Nagyon jók a reakciók, a vásárlók szeretik a fiatalos, könnyed atmoszférát árasztó üzleteinket. A következő évek a sloggi kiteljesedését fogják hozni. Minden évben bemutatkozik majd egy-egy új termék vagy termékcsalád a kollekcióban, tovább fejlesztjük a ma még kevésbé ismert férfivonalat,  ezáltal a sloggi hamarosan igazán unisex márkává fog válni – szögezi le Rozsnyai Zoltán.

Csémi Klára

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás