DivatMarketing - 1995 szeptember 15.

Blog

DivatMarketing – 1995. szeptember 15.

28 éve jelent meg, a beköszöntő ma is aktuális

Kedves Olvasó!

DivatMarketing - 1995 szeptember 15.

DivatMarketing - 1995 szeptember 15.

 

 

 

 

 

 

 

 

Régi és új lapot indítunk útjára. Réginek azért nevezem, mert a Magyar Divat Intézet a ’80-as években kéthavonta adta ki a Divat és Marketing című szaklapot. Az akkori lehetőségekhez képest megpróbáltunk széles körű tájékoztatást nyújtani a divatszakma hazai és külföldieseményeiről, a legújabb trendről, a ruházati piac helyzetéről. Beszámoltunk egy-egy vállalatról, szóltunk a termékfejlesztés új módszereiről, egyszóval olyan információkat adtunk közre, amelyek a „mindennapi szakmai élethez” szükségesek voltak. Néhány évvel ezelőtt ez a lap – egyrészt mert megelőzte a korát, másrészt mert anyagi forrásai beszűkültek – megszűnt, illetve kiadását szüneteltettük. Napjainkra a piaci helyzet megváltozott: az ipar és kereskedelem nagyvállalatai jórészt átalakultak, döntő többségbe kerültek a közepes nagyságú és kisebb vállalkozások. A fogyasztók pedig egyre inkább keresik az újat, igényeik változóak, és úgy érezzük, kiszámíthatatlanok. Sokszínű és szép ez a szakma, megfigyelhető újjáéledése, de a verseny erősödése és az értékesítés kockázati tényezőinek növekedése is. 
Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben a szakmáról és a szakmának szóló kiadványnak – hasonlóan a korábbihoz – újra helye van, de hogy a megváltozott körülményeket bizonyítsuk, DIVATMARKETING néven – tehát a nevet kissé megváltoztatva – indítjuk útjára ismét kiadványunkat. 
A lap – szándékaink szerint – a szakmának szól. Olyan információkat tartalmaz, amelyek tájékoztatást nyújtanak az eseményekről, az elért eredményekről, a problémákról és a szakma érdekében tevékenykedő szervezetekről. A sajtóban nagyon sok helyen jelennek meg hírek rólunk, de ember legyen a talpán, aki ezt rendszeresen összegyűjti, és koncentráltan tájékozódik. A ruházati és divatkereskedelemnek pedig igencsak vannak sajátosságai, amelyekről szintén szeretnénk Önöket tájékoztatni. 
A friss és nemzetközi hírek közreadása érdekében együttműködést kötöttünk a német kiadású Textilwirtschaft című lappal. Ez a hazai hírek mellett elősegíti, hogy a termeléshez, értékesítéshez, kollekciófejlesztéshez, az exporthoz, az üzletpolitika kialakításához ki-ki találjon új gondolatokat, inspirációt. 
Bár mi szerkesztjük a lapot, szeretnénk, ha hozzászólnának, ha a szerkesztőségbe megírnák véleményüket, és jelzést adnának arról, mit szeretnének még olvasni. Az együttműködés, a közös gondolkodás, az ipar és kereskedelem együttes fellépése a fogyasztó felé a szakma sikerét jelentheti. Lapunkkal ehhez a sikerhez szeretnénk hozzájárulni.  

Neményiné dr.  Gyarmathy Margit 
főszerkesztő

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

DivatMarketing – 1995 szeptember 15.

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .