Blog

Bagatell – Apró örömök

Talán van közöttetek szemüveges, aki festeti a haját, ő meg tudja érteni az örömömet. 

A legutolsó alkalommal elfelejtettem „pótszemüveget” vinni magammal. Bosszantott, mert amíg a festék dolgozik – hat, olvasni vagy a telefonon játszani szoktam, és ehhez – sajnos – szemüvegre van szükségem. Próbálok vigyázni az újra, hogy ne fogja meg, színezze meg a festék a szemüveg szárát, ezért mindig viszek magammal egy régit. De legutoljára ezt elfelejtettem, és sajnáltam volna a legújabb szemüvegemet. Megkérdeztem, kaphatok-e egy kis darab fóliát, rongyot, amibe betekerhetem a szemüveg szárát.

És kiderült, van erre megoldás, létezik fodrászati kellékként szemüvegszár-védő „fóliazacskó”, amibe bele lehet dugni a szemüveg szárait, és ha kész van a frizura, egyszerűen le kell húzni és kidobni. Kapható tekercsben – ez a fodrásznak praktikus, de lehet kapni egyes csomagolásban a szemüvegtörlőkhöz hasonló kis tasakban is. Piti dolog, de én nagyon örültem!

Eddig sosem jutott eszembe, hogy megkérdezzem, egyszerűen elővettem a régi szemüvegett, vagy már eleve abban mentem. Néma gyereknek …

Bár a fodrász is megkérdezhette – felajánlhatta volna. 

Elgondolkoztam azon, hány olyan alkalom, eset van, amikor küzdünk valamivel, kényelmetlenséget okoz, feleslegesen igényel odafigyelést, holott pofonegyszerű megoldás is létezik, amit mi nem ismerünk, a szolgáltatónak pedig eszébe sem jut felkínálnia, kényeztetni ezzel a vevőjét.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .