Blog

A túléléshez át kell lépnünk a határainkat – a júniusi lap kapcsán

Az utóbbi hónapokban két fantasztikus vásár, az EuroShop és a Techtextil/Texprocess zajlott Németországban.                                                     Mindkettőről készítettünk cikket. Vásárlátogatókat, kiállítókat kérdeztünk a tapasztalataikról és az újdonságokról. Ruhland Emese (Rösch Mode Kft.) szerint „A textil- és ruhaipar nagy kihívások előtt áll, változik a vevő, változik a környezet. Időben fel kell ismernünk a trendeket, és új megoldásokkal olyan termékeket kínálni, amelyekről még most nem is álmodunk.”

Sokak véleménye szerint a divat jövőbeli esélye a technikai újdonságok alkalmazása, amelyben egyre nagyobb szerephez jutnak a műszaki textíliák. A műszaki textilek aránya azonban az európai textiltermelésben 15, a világon 27%, azaz a ruházati textíliák adják a termelés legnagyobb részét. 2010 óta világviszonylatban évente 6%-os a növekedés.

Aki életben akar maradni, annak lépést kell tartania, használnia, alkalmaznia kell az újdonságokat. Ezek egyike a digitalizáció, egyre több területen találkozunk vele. Ezért is válogattam ilyen témájú cikkeket is ebbe a számba. Ajánlom a figyelmükbe a Fast fashion néhány kattintásra című cikket, amely a különböző módszerek ötvözéséről szól.

Beszámolunk a Könnyűipari szakmai napról, amely kapcsolódik az előző számban Siralmas agónia címmel megjelent írásunkhoz.

A Divat rovatban több szezonnal is foglalkozunk. A megszokott alapanyagtrendek helyett fontos részleteket taglaló, újdonságokkal foglalkozó oldalak kaptak helyet benne. Ritkán közlünk férfidivat-bemutatókkal kapcsolatos cikket, a Párizsi hangsúlyok című írás ezt pótolja. A nyári szezon slágertermékeivé válhatnak a díszes női nadrágok, a 20-23. oldalon található cikkel elsősorban a női ruházattal foglalkozó olvasóinkra gondoltunk.

 

 

 

 

 

 

 

A júniusi lappal együtt postázzuk a 2017-es Divatlexikont, amely az új vagy ismét használt szakmai kifejezéseket tartalmazza.

Kicsit ismét modernizáltuk a DivatMarketing logót, igazodva a TextilWirtschaft megjelenéséhez.

Erről frankfurti utazásom után döntöttem, a Techtextil/Texprocess vásárok megtekintését ugyanis sikerült összekapcsolni a lapot kiadó dfv Mediengruppe meglátogatásával. Erre ritkán van alkalmam, többnyire e-mailben tartjuk a kapcsolatot egymással. Egyeztettük a tapasztalatainkat, beszámoltak az újdonságokról. Elért eredményeikről a Hírek rovatban olvashatnak.

Elkészült az átalakított, eszközfüggetlen (reszponzív) divatmarketing.hu weboldal. Amellett, hogy a különböző eszközökön (okostelefon, tablet, laptop, PC) a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel olvashatóak a feltöltött írások, élvezhetőbb lett a képanyag is. Kicsit „magazinosabb” arculatot választottunk annak érdekében, hogy látogatóink könnyebben eligazodjanak az oldalon. A feltöltött cikkek a Divat és a Business menüpont alatt lesznek. A DIVAT címszó alatt kapnak helyet az ilyen témájú blogbejegyzések, valamint a női, a férfi-felsőruházati és a cipőtrendek. Itt található a megújított, újra rendszerezett Divatlexikon is, amely az idei kifejezésekkel együtt összesen 1015 meghatározást tartalmaz.  A BUSINESS címszó alatt találhatók az üzleti élettel, a szakvásárokkal foglalkozó cikkek. Remélem, az új oldal megkönnyíti az oldal látogatói számára a tartalom használatát.

Jó olvasást kívánok,

Csaba Anna-Mária