Business

Ötből négy fogyasztó nem vásárol olyan márkától, amely nem kínál helyi nyelvi támogatást

Az RWS (RWS Unlocking Global Understanding) online vásárlásokkal kapcsolatos kutatási anyagából, amely egy globális, 13 országban, 6 500 fogyasztó bevonásával készített felmérés eredményeit ismerteti. Azt vizsgálja, hogy a fogyasztók hogyan szeretnek kapcsolatba lépni az online márkákkal. A felmérés az online szokásaikat és a nyelv szerepét is vizsgálja a bizalomépítésben. Eszerint

Ötből négy fogyasztó nem vásárol olyan márkától, amely nem kínál helyi nyelvi támogatást

A fogyasztók csaknem felét frusztrálja az angol nyelv dominanciája az interneten és a fogyasztói technológiákban. Az online márkáknál történő vásárlás során ötből több mint négy fogyasztó nem fog olyan márkától vásárolni, amely nem kínál helyi nyelvi támogatást – derül ki az RWS (RWS Unlocking Global Understanding) által közzétett új jelentésből. A technológiai alapú nyelvi, tartalmi és IP-szolgáltatások világvezető szolgáltatója 6500 globális fogyasztót kérdezett meg online szokásaikról és arról, hogyan szeretnek kapcsolatba lépni az online vállalkozásokkal.

Az RWS Unlocking Global Understanding című kutatása szerint a globális fogyasztók 62%-a nagyon fontosnak tartja az internetet a mindennapi tevékenységek végzése során, és az emberek egyharmada vallja, hogy nem tud internet nélkül élni (35%) – Japánban ez a szám kétharmadot tesz ki. Ennek következtében a fogyasztók 20%-a naponta több mint 10 órát tölt online.

Amikor azonban az online cégekkel való kapcsolattartásról van szó, a helyi nyelvű szolgáltatások nyújtása drasztikus hatással lehet a felhasználói élményre és a fogyasztók különböző márkákba vetett bizalmának szintjére.

A globális fogyasztók túlnyomó többsége (89%) úgy véli, hogy lehetőséget kell kapnia arra, hogy egy céggel az általa preferált nyelven is kapcsolatba léphessen online, és a megkérdezettek fele (49%) határozottan támogatja ezt. Ennek ellenére a fogyasztók 44%-a csalódottságának adott hangot amiatt, hogy az angol nyelvű.

Maria Schnell, az RWS nyelvi igazgatója kommentálta az eredményeket: „Nem meglepő, hogy a fogyasztók világszerte nagymértékben támaszkodnak az internetre mindennapi tevékenységeik során. Ezt a függőséget azonban aláássa az a tény, hogy nem minden fogyasztó tud a saját nyelvén kapcsolatba lépni a vállalatokkal. Ez jelentős problémákat okozhat, és az elidegenedés érzését keltheti, mivel a fogyasztók kénytelenek idegen nyelven kommunikálni. Ez a marketing, a reklám és az ügyfélszolgálat terén fennálló tudásbeli és kulturális szakadékról is tanúskodik.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan lehet olyan tartalmakat létrehozni, amelyek összekötnek, töltse le az RWS „Unlocked 2023” című jelentését: https://www.rws.com/about/global-understanding-unlocked/

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .