Business

Nemzetközi szakvásári hírek – 2023.11.16.

A Premium Berlin megszűnik, a Seek-et továbbra is megrendezik

 

TW EXKLUZÍV 
Elmarad a berlini Premium vásár

Jelena Faber/ TextilWirtschaft

Utolsó tánc: A Messe Berlin csarnokaiba tett kitérő után a Premiumot utoljára a Station Berlinben tartották. Fotó: Dominik Tryba

A Premium Group megszünteti fő vásárát, a Premiumot. Ezt Jörg Arntz vezérigazgató erősítette meg a TextilWirtschaft megkeresésére. A január 16-ra és 17-re tervezett rendezvényt nem tartják meg. A döntés számos kérdést vet fel. Az egyik ezek közül: mi lesz a Seekkel? 
„A saját korábbi sikereink, mint viszonyítási alap, az iparág kritikus fejleményei és a megváltozott világgazdasági helyzet, a nagy vásárformák új dimenziójú kihívások elé állítják a vásárokat” – indokolták döntésüket a vásárszervezők. 
Körülbelül két héttel ezelőtt meghatározó márkák végül lemondták a Premiumon való részvételüket. Nyomasztó költségek. Vásárfáradtság. Néhány vállalat azt kifogásolta, hogy a Premium nem a Berlini Divathéttel egy időben került megrendezésre. „Együtt nagyobb lett volna a vonzerő, de Berlin sajnos elvesztette vonzerejét” – mondja például Karl-Friedrich Schielmann, a Green Goose ügyvezető igazgatója. „Ez már mutatja a dilemmát, amiben vagyunk. Egy vásár, egy fókusz, egy város” – mondja Mathias Eckert, a Fynch Hatton vezérigazgatója. 
A prémium szenved a releváns márkák hiányától. Anita Tillmann-nak új érvekre volt szüksége. Márciusban bemutatta új elképzelését a Premiumról: új -régi otthona a Station Berlin a Kreuzbergben található Gleisdreieckben, három helyett két nap, átdolgozott kiállítói portfólió. TOVÁBB

Tíz év innováció az üzleti élet és a textilipar számára     
ISPO Textrends évforduló

A folyamatos fejlődés és a folyamatos innováció, mint a siker kulcsa: a müncheni ISPO immár egy évtizede a Textrends elnevezésű kiállításon mutatja be a sportcikk- és textilipar legújabb anyagait, technológiáit és dizájnjait, és egyben innovációs és információs platformként szolgál minden elképzelhető iparág számára. Az ISPO Textrends mára vezető globális platformmá nőtte ki magát, és idén ünnepli tizedik évfordulóját.

A Salone del Mobile.Milano visszatér Sanghajba
Nyitókép: Photo by Lucas Young, Weijang Xu © Salone del Mobile.Milano Shanghai

A Salone del Mobile.Milano november 7-én este ismét vörösbe öltöztette Sanghajt az ágazat legjobban várt kapcsolatépítő rendezvényével. Három év kihagyás után a Salone del Mobile visszatért Kínába, hogy támogassa a Made in Italy vállalatokat, az áprilisban Milánóban megrendezésre kerülő 62. milánói vásárt és a Salone del Mobile.Milano Shanghai jövőbeli projektjeit.   
Több mint 300 vállalkozás, építészek, belsőépítészek, kreatívok, vásárlók és kommunikációs szakemberek vettek részt az eseményen, amelyet a város francia koncessziójának szívében található ikonikus poszt-indusztriális SYSTEM mérföldkőnek számító épületben tartottak, amelyet erre az alkalomra magával ragadó színpaddá alakítottak, interaktív előadásokkal és helyspecifikus installációkkal. 
Maria Porro, a Salone del Mobile.Milano elnöke a következőket nyilatkozta: „A Salone-nak köszönhetően vállalataink széles körű értékesítési hálózatot építettek ki, és Kína továbbra is fontos piac a Made in Italy egésze számára. Azért vagyunk itt, hogy újjáépítsük  kapcsolatainkat a világjárvány okozta hosszú szünet után, amely azonban lehetőséget adott számunkra, hogy új kapcsolati és üzleti rendszerekety, valamint új üzleti stratégiákat tervezzünk. Az elmúlt három év alatt a Salone újratervezte a vásár koncepcióját, a látogatókat állította a középpontba, és szoros kapcsolatot ápolt mindazokkal a piacokkal, amelyekkel nem tudott közvetlen kapcsolatot tartani.

Frankfurti meghívó
Frankfurt Secret – Order Show & Trading Days – 2023. november 15. – 18. 

A vásár- és rendelési naptár átalakul: Frankfurtban a Massif Central szervezői új formátumot dolgoztak ki. „Képes-e Frankfurt divatot csinálni?” Ezt a kérdést tették fel a Bethmannshofban megrendezett Massif Central szervezői új kezdeményezésük indulásakor. 
Most új szervezők új kezdeményezése a „Frankfurt Secret – Order Show & Trading Days”. A Florian Joeckel (Massif Central / guilty76) és Uwe Maier (Amtraq Distribution) által vezetett csapat bízik a közösségre szabott új formátum sikerében. 
Világossá tették, hogy céljuk nem a nemzetközi divathét utánzása, hanem a helyi személyiségek és a nemzetközi márkák ugyanazon a helyen történő bemutatása, a közösség összehozása és a hozzáadott érték biztosítása. Vagy ahogy ők maguk fogalmaznak: „valami pluszt adni” az amúgy is nagyon zsúfolt naptárakhoz. „Valódi hozzáadott értéket teremteni, amelyben az iparág, az iparági szakértők és a divatrajongók is részt vehetnek”. A jövőben évente kétszer, márciusban és novemberben tervezik az esemény megtartását. A Massif Central a bemutatóterem, de a város üzletei és a helyi vendéglátóipar is csatlakozik az eseményhez. Az első két napot a szakmai látogatóknak tartják fenn, míg a hétvégén minden érdeklődő előtt nyitva állnak a kapuk. TOVÁBB

Texworld és a Apparel Sourcing Paris

A Texworld Evolution Paris 2024. február 5. és 7. között teljes erővel tér vissza a Párizsi Expo Porte de Versailles-ra. A Texworld és a Apparel Sourcing Paris kiállítói gyorsan reagáltak, és a kiállítási terület 75%-át már szeptemberre lefoglalták. A lelkesedés ilyen mértékű megugrása egyértelműen hangsúlyozza a kiállítás valóban nemzetközi jellegét, valamint az ázsiai textilipar élénk érdeklődését az európai piacokkal való kapcsolatainak erősítése iránt. A vevők számára ez az esemény még nagyobb stratégiai jelentőséggel bír, mivel értékes lehetőséget kínál a szövetek, kelmék és késztermékek nemzetközi beszállítóival való kapcsolatfelvételre és cserére. Ez a kölcsönhatás kulcsfontosságú a 2025 tavaszi-nyári kollekciók kialakításában és létrehozásában. A trendek bemutatása és a nemzetközi konferenciaprogram igazi értéket jelent a teljes élményhez. 
Mint minden évben, Kína, India, Türkiye, Korea, valamint Indonézia, Pakisztán és Thaiföld is képviselteti magát. A Texworld Paris kiállítás több mint 700 kiállítót vár, 13 ágazat képviseletének lehetünk tanúi, a kötöttáru észrevehető növekedésével, elsősorban az alkalmi viselet utóbbi években tapasztalt növekedése miatt. Ugyanez vonatkozik az aktív ruházati teljesítménytextíliákra is, amelyek ma már a sportruházat mellett a divatkollekciók részét képezik. 
A 2024. februári rendezvény egyik nevezetessége, hogy a Paris Expo Porte de Versailles 7-es csarnokának két szintjén (7.2 és 7.3) összevonták a két vásárt. Ez az elrendezés megkönnyíti a látogatók számára, hogy megtalálják az általuk keresett speciális szakértelmet és terméktípusokat. A trendfórumok a két szint között oszlanak meg, és ágazatonként mutatják be a legjobb ajánlatokat. Végül, de nem utolsósorban a francia főváros szívéhez való kényelmes közelség biztosítja az európai és nemzetközi vevők számára a textilipari rendezvények könnyű elérhetőségét. 
Fenntartható fejlődés: A látogatók eligazítása az ökonómiával – A Messe Frankfurt csoport már 15 éve száll síkra a fenntarthatóság mellett, a vásárlátogatókat a fenntartható megoldásokat kínáló gyártók felé irányítja, most az Econogyra összpontosít. Ez a koncepció, amely az ökológiát és a gazdasági fejlődést ötvözi, a Texpertise Network keretévé vált. Az Econogy a Texworld irányításában is kulcsszerepet fog játszani. Az Econogy Finder például lehetővé teszi majd a látogatók számára, hogy hozzáférjenek a fenntartható módon textíliákat előállító beszállítók online könyvtárához. Az e kritériumoknak megfelelő kiállítói standokat jól látható Econogy szimbólumokkal fogják jelölni. A rendezvényen több fenntarthatósági konferenciát is rendeznek, amelyeken felhívják a figyelmet a fenntarthatósági kihívásokra, megoldásokat mutatnak be, és innovatív tapasztalatokat osztanak meg a termelési és forgalmazási ágazatokban. (Texworld)

 

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .