Business

Előzetes híradás és beszámoló

Nemzetközi szakvásári hírek

A Denim Première Vision inspirációra, innovációra és fenntarthatóságra összpontosító show-val tér vissza Berlinbe

Május 31. és június 1. között a Denim Première Vision visszatér a berlini Arena Berlinbe, két napon át várják a nemzetközi denimközösség és a divatipar képviselőit. A show minden kreatív, denomkollekcióval rendelkező divatmárkának – divat- és luxusmárkáknak, farmerruházatot gyártóknak, webes szereplőknek – szól, 15 országból a világ kreatív farmeriparának több mint 65 vezető kiállítójának válogatott kínálatát mutatja be. 
A kiállító cégeket kreativitásuk, innovációs képességük, valamint ökológiai felelősségteljes elkötelezettségük alapján választották ki, hogy a gyártási folyamatok és a termékek tekintetében is átláthatóbb, a környezetet és az embert tiszteletben tartó farmeranyagot kínáljanak. 
A vezető iparági kiállítók között vannak: Isko / Bossa Denim / Ribbontex / Advance Denim / Sharabati Denim / Fashionart / M&J Group / Square Denims / Kurabo Industries / Pacific Jeans LTD / Indigo Textile / Chottani Industries / Calik Denim / Confection Ras Jebel / Fabritex / Kasiv Leather Label / Montega / Rajby Textiles / Kuroki / Tessitura La Colombina / BLUESIGN és még sokan mások. Lesz egy inspiráló fórum, ahol a holland tervező, Rikkert Paauw bemutatója dekódolja a 2024-25 őszi-téli denimtrendeket. Vezetett túrák is lesznek, egy új, 6 konferenciából álló program várja az érdeklődőket a Talks Area-ban kerekasztal-beszélgetésekkel, egy denim innovációt bemutató prezentációval, valamint egy divatszemináriummal, amely részletesen bemutatja a főbb szezonális trendeket. A látogatókat inspiráló és informatív workshopokra is meghívják, hogy jobban megértsék a denim univerzumot és a farmeranyag megmunkálásának különleges technikáit

A PREMIUM és a SEEK újradefiniálja a „vásárait”

Csináld a magad módján: az új Trend- és Rendezvényplatformmal a Premium Group új koncepciót mutat be a progresszív közösség számára. A klasszikus vásárformáknak vége – idén nyáron minden az (újra)kapcsolatról, a valódi érzelmekről és az új perspektívákról szól. A hangsúly a legfontosabb trendeken és a kapcsolatépítés erején van, de a korábbiaknál személyesebb és intimebb módon.
A PREMIUM és a SEEK az ígéretes márkák és kollekciók különlegességére, valamint a különböző kapcsolattartási lehetőségekre összpontosít. A legfontosabb trendekről szóló előadásokból, kerekasztal-beszélgetésekből, élő interjúkból, tanulmányok bemutatásából és panelbeszélgetésekből álló széleskörű tartalmi program két napos lesz. A témakörök a fenntarthatóság, a technológia, a divat, az üzlet, az életmód és a szépségápolás területeit ölelik fel. A témák repertoárjában olyan marketingtémák szerepelnek, mint a LinkedIn és a Tik Tok, új technológiai eszközök, mint a ChatGPT vagy a virtuális öltözködés, valamint a metaversum hírei. Szó lesz olyan fenntarthatósági témákról, mint a farmer, a körforgás, az újrakereskedelem, a vintage és az új Green Deal törvények, valamint olyan iparágakon átívelő témákról, mint a női szerepvállalás, a  Z-generáció és a modern vezetés.
A PREMIUM a női ruházat számára a szezon első eseménye. Az új sziluettek, a tervezési trendek, a provokáció és az aktuális korszellem kerül előtérbe a gondosan összeállított márkaválogatás révén. A divatszakma és a látogatók a farmer, a hiper-feminitás, a szépség, a jólét, a jövő berlini ikonjai és a tech- és életmódszféra innovációi közül a legjobbakra számíthatnak. Az új tehetségeknek is lehetőségük lesz arra, hogy bemutassák márkáikat a szakmai közönségnek. A SEEK az örökség, az Y2K, a modern sportruházat, az outdoor és a fenntartható márkákra összpontosít, amelyeket a CONSCIOUS CLUB-ban mutatnak be.
Meghallgatjuk, kutatjuk és kurátorként összeállítjuk az iparág legfontosabb trendjeit. Ennek érdekében szakértői csapatunk beutazza egész Európát, és eszmét cserél a teljes iparág képviselőivel. A több hónapos munka eredményét két nap alatt fedezhetjük fel” – mondja Maren Wiebus, a Premium Group kreatív igazgatója.
Manapság a figyelem a legfontosabb valuta a divatiparban. Ez az oka annak is, hogy a Premium Group rendezvényei a legelső alkalommal három helyett csak két napon keresztül zajlanak. Ugyanakkor az általánosan elfogadott normákat és szabályokat megkérdőjelezik, szétszedik és újra összerakják. A Premium Group szervezői várják a divatszakembereket, hogy közösen vitassák meg a szabályokat és újra meghatározzák azokat.
A PREMIUM és a SEEK nyári rendezvényei július 11-én és 12-én lesznek Berlin szívében, az új-régi helyszínen, a Station-Berlinben.

ELIE SAAB ragyogott a Barcelona Bridal Fashion Week menyasszonyi éjszakáján

A barcelonai menyasszonyi divathét kifutóján olyan tekintélyes hazai cégek divatbemutatói szerepeltek, mint Jesús Peiró, Sophie et Voilà, Isabel Sanchis vagy Yolancris, valamint a nemzetközi Joli Poli és The Atelier. Összesen 34 cég lépett a kifutóra, és több mint 350 márka jelent meg a vásáron április 21. és 23. között a Montjuïc csarnokaiban, a menyasszonyi, vőlegény, parti- és ceremóniaruhák széles választékával.
A Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) legkülönlegesebb és legjobban várt divatbemutatója a barcelonai Tengerészeti Múzeumban zajlott több mint 450 vendég előtt. Az ELIE SAAB libanoni haute couture márka először mutatta be a kifutón menyasszonyi divatkollekcióját a Bridal Night, a Fira de Barcelona által szervezett gálaest keretében. 
A libanoni divatház kollekciója egy kortárs, mégis múló pillanatot örökített meg több mint tizenöt elegáns, elillanó ruhával, amelyeket kiváló anyagokkal és kidolgozott virágos részletekkel készítettek. Ugyanakkor a kifejezetten erre a kifutóra készített nyolc hímzett ruha szűkebb fazonú volt, a flitterek, gyöngyök és tollak bonyolult és irizáló díszítéseivel, amelyek fokozták az ELIE SAAB nő kecses, szeszélyes és lágy nőiességét.

Az Intergift, a Bisutex, a Madridjoya és a MOMAD szeptember 13. és 17. között mutatja be az életmódszektor legújabb és legnagyszerűbb trendjeit

Az IFEMA Madridban szeptember 13. és 17. között egy időben megrendezésre kerülő  Intergift, Bisutex, Madridjoya és MOMAD az IFEMA MADRID-ban a bútorok, dekoráció, ajándékok, divatékszerek, kiegészítők, finom ékszerek, órák és divat új trendjeit mutatja be.  A Recinto Ferial hét csarnoka ad otthont ennek a nagyszerű, több ágazatot felölelő rendezvénynek, amely évente kétszer többezer kiskereskedelmi szakembert fogad, hogy megismerjék a legújabb innovációkat és trendeket az összes életstílus-ágazatban.
A legutóbbi, februári vásár 12%-os növekedést regisztrált szeptemberhez képest, 89 országból több mint 36 000 látogatóval. A rendezvény szeptember 13-án, szerdán az Intergift hivatalos megnyitójával veszi kezdetét, amelyet szeptember 14-én, csütörtökön a Bisutex és a Madridjoya követ. Szeptember 15-én, pénteken pedig a MOMAD egy sikeres üzleti tevékenységekkel teli hétvégét indít.
A vásárokkal kapcsolatos részletes információk a következő honlapokon találhatók: Intergift; Bisutex; Madridjoya; MOMAD.

Salone del Mobile.Milano 2023

Az új formátum a szakembereket, a vásárlókat és a közönséget egyaránt megnyerte. A 61. Salone del Mobile.Milano 307 418 látogatót regisztrált, ami 15%-os növekedést jelent 2022-hez képest, és megerősítette a rendezvény új formátumát, annak katalizáló erejét. Több mint 2000 kiállító márka vett részt, 34%-uk 37 különböző országból, köztük 550 fiatal tervező 31 különböző országból és 28 tervezőiskola és egyetem 18 különböző országból. A vásárlók és az iparági szakemberek 65%-a külföldről érkezett. Kína visszavette a vezető helyet Olaszország után, majd Németország, Franciaország és az Egyesült Államok következett, majd holtversenyben Spanyolország és Brazília. Több mint 5400 akkreditált újságíró volt jelen, akiknek 47%-a más országokból érkezett. 
Maria Porro, a Salone del Mobile.Milano elnöke ezt mondta: „A Salone del Mobile.Milano 61. kiadása nemzetközi sikert aratott, és nagyon örülünk, hogy felülmúlta a várakozásokat. A résztvevők száma kivételes eredményt jelent, amiért nagyon keményen, mélyen és radikálisan dolgoztunk, hogy új értelmet és értékeket adjunk a vásárlátogatásnak, és új élményeket teremtsünk az ideérkező látogatók számára. A vásáron mindenki számára lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a számos előadásnak, kerekasztal-beszélgetésnek és az Euroluce kiállításainak köszönhetően továbbfejlessze tudását és növekedjen. Invesztáltunk a minőségbe, és megmutattuk, hogy továbbra is innovációra törekszünk, valamint arra, hogy „meséljünk” vállalatainkról és termékeinkről. Ismét mi voltunk az a motor, amely beindította a várost. 
Az ICE olasz kereskedelmi ügynökség hozzájárulása felbecsülhetetlen és pótolhatatlan volt, támogatott minket, amikor új piacok, például India, és növekvő piacok, például Amerika felé nyitottunk. A digitális technológia szintén létfontosságú szereppel tette lehetővé számunkra, hogy új országokkal lépjünk kapcsolatba, és erős kapcsolatot tartsunk fenn azokkal, akik nem tudtak csatlakozni hozzánk. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az elkötelezettségéért: a kiállító cégeknek, a szervezőknek, a szerelőknek és a kurátoroknak, akik mindannyian bíztak az eseményben. Úgy gondoljuk, hogy mindenki érezte a lelkesedést és a vágyat, hogy egy új, globális, tudatos élményt nyújtsunk. A következő rendezvény időpontja: 2024. április 16-21.

 

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .