Blog

Divatpiaci levél – 2018. szeptember

Finom, kényelmes, minőségi – ezek a jelzők jutottak eszembe, amikor először láttam Attalai Zita tervező címlapra választott lila szatináti ( vagy satinati ) kecskebőrből készült  szögedi papucsát.  Aztán megérkezett a cipőtrendes TextilWirtschaft a szerkesztőségbe, amelyből kiderült, hogy a szín, a forma abszolút trendi is.  
Többször olvastam Zita és Sallay Tibor közös munkájáról, a szögedi papucs megmentésével kapcsolatos erőfeszítéseikről, így az ő kollekciójából választottam a címlapképet. Ideillőnek gondolom, és hátha ezzel mi is hozzá tudunk járulni a szegedi papucs modern, újragondolt, innnovatív változatainak megismertetéséhez, a készítéséhez szükséges szakmai tudás elvesztésének megakadályozásához. Remélem, egyetértenek a választásommal.

Szabad élet, szabad madár,   
Jaj de szép, ki szabadon jár….

„Mint cipőtervező, nagyon fontos számomra a talp is. Minden egyes kiadáson új üzenet található a bőrtalpakon, amelyet egy magyar népdalból választottunk, de a mondanivalójuk kétségkívül aktuális ma is” – fogalmazott Attalai Zita.

Az augusztusi lapban megjelent trendekből már tudjuk, hogy jövő tavasszal a ruházati trendek színesek lesznek, sok mintával és logóval, de aktuálisak maradnak a natúrtémák is. A sziluettek a női és a férfidivatban egyaránt bővebbek és lezserek. Elég komoly változások. No és milyen cipők illenek a megváltozott, új fazonokhoz? Ebben segít eligazodni a szeptemberi DivatMarketing, amelynek kiemelt témája a jövő tavaszi–nyári cipő- és táskadivat, amely mellett bemutatunk néhány hazai kollekciót is.

Remélem, nem csak cipővel foglalkozó olvasóink érdeklődését kelti fel a Cipőmentes cipőboltok című írás, amely az azonos fedél alatti hagyományos és online értékesítés kombinációjáról szól.

Szemrevaló márkák. A divatszakmának szüksége van a folyamatos megújulásra, új játékosokra. Egy izgalmas és meglepő kollekció jó eredményt hozhat. Dobos Emese írásai eddig is fiatal tervezőkről szóltak, most végre nevet is találtunk ennek a „sorozatnak”. MÁRKAŐRJÁRAT címmel hat szemrevaló márkát mutatunk be 2,5 oldalon.

Határozott hangvétel, új minták, újfajta alapanyagok, jó hangulatú termékek – olyan márkákkal ismerkedhetünk meg, amelyek nem köszönnek vissza minden sarkon. Friss nevekkel, többféle összeállításban: női felsőruha és fürdőruha, cipő és táska. Örömteli böngészést kívánunk! 
Mindemellett bemutatkozik a sloggi első uniszex kollekciója, folytatódik az Y generációval foglalkozó sorozatunk, és interjút készítettünk Sütő Zoltánnal, a Griff Collection üzlethálózat tulajdoonosával, akit az elmúlt évtizedek eredményeiről, nehézségeiről és sikereiről faggattunk.

Jó olvasást kívánok!

dr. Csaba Anna-Mária

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás