Business

Disznóság

Helyszíni tudósítás. Andrea Hackenberg (Forrás: TextilWirtschaft)

Betévedt egy vaddisznó Dillingenben a C&A boltjába, majd ott a tükrök és a kirakati bábuk között tombolta ki magát. Senki sem sérült meg. A belvároson keresztül történő menekülés közben a rendőrség szerint összesen 10 000 euró dologi kár keletkezett.   

A szokásos útvonalon, nevezetesen a mozgásérzékelővel felszerelt bejáraton keresztül jutott be a vaddisznó egy csütörtök délután az üzletbe. A boltban állítólag egy hangos „Bumm” után figyeltek fel az állatra, nyilatkozott Thorsten Rolfes C&A szóvivő. Ezután egy nő kiáltott fel:  

„Vaddisznó!” 

A 16 C&A alkalmazott és a vásárlók a kasszapultokra és az emeletre menekültek, válaszolta egy kérdésre arendőrségi szóvivő. A földszinten tartózkodó személyeket a boltvezetésnek sikerült gyorsan kimenekíteni a vészkijáraton keresztül. Az emeleten levőket pedig a hangosbeszélőn felszólították, hogy ne jöjjenek le a földszintre, teszi hozzá Rolfes. 
A négymázsás állat eközben felfedezte magát a tükörben és nekirontott saját tükörképének. Ezen felül szétrombolta a kirakati bábukat és az egyéb prezentációs elemeket. Hogy mekkora anyagi kár keletkezett, a C&A egyelőre nem közölte.  

A rendőrség gyorsan intézkedett, az állatot két célzott lövéssel leterítették. A kifejlett nőstény vaddisznó valószínűleg egy hajtóvadászat elől menekülve tévedt a boltba. A folyómenti erdőtől mintegy két kilométerre levő Duna-partra jutott először, egy lakóház kertjébe. A rendőrségi adatok szerint ezután beviharzott egy gyógyszertárba, onnan a hátsó kijáraton át menekült el, majd átkelt egy zsúfolt utcán mielőtt berontott a C&A boltba. 
Az üzlet már a következő napon, pénteken a szokásos módon kinyitott. A bolt vezetése és a munkatársak éjszaka pakoltak, és mindent sikerült úgy helyreállítaniuk, hogy alig valami emlékeztetett az esetre, nyilatkozta a C&A szóvivője.