1998-magyar-divat-intezet-billerbeck-rajzpalyazat-gyerekeknek

Blog

Ilyen ágyat álmodtam – Álomország

Billerbeck és Magyar Divat Intézet: közös gyermekrajzpályázat

1998-magyar-divat-intezet-billerbeck-rajzpalyazat-gyerekeknekÉv elején az iróasztalomban való pakolászás közben előbukkant ez a matrica, és felidézte a több mint 20 évvel ezelőtti emlékeket.

Korábban a Heimtextilen láttam egy rajzkiállítást, gyermekek számára kiírt rajzokból válogattak a kiállítás rendezői. Úgy gondoltam, érdemes, érdekes lenne otthon is meghirdetni egy hasonló témájú pályázatot. Ehhez azonban partnert kellett találnom. Kiderült, hogy valójában ez a nagy kihívás.

 

 

 

 

Megkerestem a Magyar Úttörők Szövetségét, akiknek tetszett az ötlet, de csak a pályázat meghirdetését vállalták. A Budaprint Pamutnyomóipari Vállalat a nyertes pályaművek elkészítését és a zsűrizésben való részvételt is vállalta. A Billerbeck azonnal és örömmel vállalta a partnerséget, náluk gyűjtöttük a rajzokat, ott került sor a zsűrizésre is.  

  Pajtás újság, 1987
gyermekrajzpalyazat-1987
Pajtás újság, 1987

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizonytalanok voltunk, vajon fognak-e és hányan jelentkezni. A beérkezett rajzok minősége és mennyisége messze meghaladták a várakozásainkat. Az ország minden részéből özönlöttek a pályaművek. Rajzolni szerető gyerekek, rajztagozatos osztályok, szakkörök voltak a jelentkezők között.

Meglepő témák – hihetetlenül gazdag szín- és mintavilág várt minket a zsűrizés során. Voltak mesefigurák, lepkék, kutyák, űrlények, tájképek a beküldött rajzok között.

Az első – úgy emlékszem – 3 rajzot a Budaprint el is készítette, örömmel vették át a nyertesek az elkészült ágyneműket.

A válogatás, a döntés komoly munka volt, rengeteget dolgoztunk vele, de az egyik legszebb – leghálásabb feladatom volt. Ma is az irodám falát díszíti a nyitórajz, emlékeztetve erre az időszakra.

Feltettem a Facebookra is, és nagyon örültem, hogy Feraji Anikó, az akkori ügyvezető, Sipos Mari és Mayer Katalin is hozzászóltak, szívesen emlékeznek erre a közös munkára. Régi, MDI-s kolleganőm azt írta, hogy máig az egyik szekrényük oldalán díszeleg ez a matrica.

Csaba Anna-Mária

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .