Blog

Bagatellek: utazás, zsaroló levelek

Az elmaradt utazás margójára

10 év után először idén ősszel hosszabb szabadságra készültünk. Az utolsó pillanatban rajtunk kívül álló okokból az eredeti utat jövő tavaszra kellett halasztanunk. A távoli út helyett egyhetes kiruccanást választottunk. Annyira elszoktunk azonban az ilyen jellegű „feladatoktól”, hogy már azt is kihívásnak éltük meg, hogy döntenünk kell a helyszínről, hová és hogyan menjünk. Csak nyaralás legyen, vagy ismerkedés más tájakkal? Egyedül vagy csoporttal menjünk? Olyan régen nem volt részünk ilyesmiben, hogy megterhelőnek éltük meg a keresgélést, az ezzel kapcsolatos döntés meghozatalát is.

Last minute utakat nézegettünk, és múlt héten egyik este találtunk egy mindkettőnknek tetsző közeli indulással meghirdetett portugál túrát. Körutazás, sok látnivaló, mégsem tűnt túl megterhelőnek. Alig vártuk a másnapot, hogy jelentkezzünk. Telefonáltam, azt kérték SOS utaljuk is a díjat, mert zárják a jelentkezést. És a férjem addig szöszmötölt, hogy mire visszajeleztünk, közölték, hogy valaki elvitte az utolsó helyeket, már csak három héttel ezutáni időpontot tudnak felajánlani. Ám ezt már túl későinek ítéltük, és fájó szívvel elengedtük az „álomutat”. Mondanom sem kell, némi háborús helyzet alakult ki. De pár nap alatt túltettük magunkat ezen, találtunk egy másik, hasonlóan csábító utat, ahová még tudtunk jelentkezni. Nemsokára indulunk. (Nagyon várom.)

És tegnap este belémhasított, hogy az előző utat a Neckermann szervezte, aki most azt ígéri, hazahozza a külföldön lévő utasait, ám az indulásra várók, telefonáljanak, vegyék fel a kapcsolatot az irodával. A kezdeti bosszankodás helyett most örülök, mert a férjem mintha mindezt megérezte volna, hiszen miatta csúsztunk le erről a fantasztikusnak ígérkező útról.  Egy biztos, mostanában sem utasa, sem alvállalkozója nem szívesen lennék sem a Neckermannak, sem a Thomas Cooknak.

Zsaroló e-mailek

Hosszú idő után mostanában egyre sűrűbben kapok felszólításokat, hogy beléptek a számítógépembe, lementették a kapcsolataimat, és a kamera segítségével nem csupán megfigyeltek, hanem laptop kamerájának segítségével rögzítették is a szexuális ténykedéseimet. És ha nem fizetek 24 – 48 órán belül, akkor közhírré is teszik. Az összeg növekszik, a türelmi idő rövidül. Már többen tanácsolták, most végre leragasztottam a kamerát.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás
Oldal tetejére