Divat

WAMP /Design meghívó

Májusban két alkalommal, 6-án és 13-án is találkozhatsz kedvenc tervezőiddel, akik a legfrissebb tavaszi-nyári kollekciókat pakolják ki az Erzsébet téren Budapest legpezsgőbb sétányán, a medence mellett a WAMP designvásáron! 

A Pipetta Knitwear márka két szuverén, önállóan gondolkodó tervező szövetsége. Farkas Imola és Nádasdi Katalin mindketten szabadon terveznek, csak erre a projektre készültek egy vezérfonal mentén.  A ruhák tervezésekor Imola elsősorban anyagokban, mintában és hangsúlyos színekben gondolkodik, míg Katalin inkább a struktúrára és a formavilágra, majd azt követően helyezi a színekre a hangsúlyt, gondosan ügyelve a funkcionalitás és praktikum fontosságára. A 2018-as tavaszi-nyári kollekciójukban arra törekedtek, hogy a lehető legkevésbé sérüljenek saját szabadságuk határai, és megfeleljenek a közös vállalásának. Megjelentek a szerkesztett vállak, a derékhangsúlyos raffolások, a printelt szoknyák, a 3D-Ben megjelenő virágok az öltözékeken, a merész színek és az izgalmas textúrák mellett a különböző anyaghasználat. 

Az Inventino 2018-as tavaszi-nyári kollekciója a Floral nevet kapta, mely apró áttört virágmotívumokra épül. Karakteres stílusjegyei a finom formák, lágy színek, a játékosan összekapcsolódó virágfejek alkotta egység, melyből sugárzik a báj és a kedvesség. Ezt a finomságot a pasztellkék, pisztáciazöld, rózsaszín és gyöngyházszínek fejezik ki az ékszereken, melyeket a tervező aranyozott illetve rhodiumozott sárgaréz felületekkel egészített ki. A Floral kollekcióban a Mono hétköznapi szettek mellett helyet kaptak a finoman hangsúlyos, extravagánsabb darabok, melyek kiváló viseletként szolgálnak a különleges alkalmakkor.

 

A Zemse SS18′ SENTIMENT kollekcióját a hosszú tél végét várva, a virágözön, a színek, az illatok, a napsütés hiánya inspirálták. A kollekció darabjaiban visszaköszönnek a tavaszi virágok szirmai, a rügyek, friss hajtások, levelek. A futurisztikus hatást idéző fémes és irizáló matéria pedig a harmat allegóriájaként jelenik meg a puritán alumínium felületen. 

 

Otthonunk felfrissítésére is ez az időszak a legideálisabb, néhány jól megválasztott kiegészítővel új karaktert adhatunk lakásunknak is. A Korponay-kerámia kézzel formált bájos állatfigurái és képzelt lényei nagyrészt raku technikával égetve készülnek, hogy ezáltal is változatosabbá, egyedibbé és természetesebbé váljanak. 

 

A YourArt Kerámia Stúdió termékeit pedig nem csak megvásárolhatjuk, de workshopjaikon magunk is megtapasztalhatjuk az agyaggal való munka szépségét.

 

 

 

 

A Hónap tervezője májusban  AGNESKOVACS 

Kovács Ágnes a MOME hallgatójaként alapította meg márkáját. Egyszerűségre, tisztaságra és tömörségre törekvő designszemlélete meghatározó alapelve a kollekcióinak. Inspirációt az őt körülvevő urbánus közegből merít, a zajos inger- és információrengetegben a nyugalmat és tisztaságot keresi. A táskák jellegzetes karakterét az általa kidolgozott és folyamatosan újragondolt kialakítási technika nyújtja; minden esetben egyetlen lapból hajlítások és hajtások váltakozásával készül el a varrással rögzített végső forma. A kialakított, tiszta alapformákat mindig figyelemre méltó, de finom részletek egészítik ki. Az AGNESKOVACS esztétikája így minden felesleges részlet elhagyásával, a funkció által vezérelt formák friss puritánságában valósul meg.

 

 

 

További információK: www.wamp.hu

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás