Business

Szakmai hírek

Profitexpressz: 160 év vállalkozói tapasztalat 15 percben

Felbecsülhetetlen értékű gyakorlati tapasztalat ajándékba! Az ötlet, hogy néhány top szakértőt és sikeres vállalkozót – akik könnyedén órákig tudnak beszélni egy-egy fontos témáról – új kihívás elé állítottak. Az eredmény egy szupergyors nyereségnövelő sikerrecept koncentrátum: 9 sikeres vállalkozó, 9 különböző nézőpont, 9 különböző válasz.
Ezért a tudásért annyit kérnek, hogy ajánld tovább az anyagot legalább 5 ismerősödnek. Érdemes meghallgatni, én már megtettem. Innen tudod letölteni

Folyamatosan növekszik a rottendorfi az s.Oliver

Az s.Oliver csoportnak sikerült tovább építenie a piaci pozícióit, és a 2010-es évet 1,07 milliárd eurós árbevétellel zárta, ami 19,8% emelkedés az előző évhez képest. A tulajdonos által vezetett német vállalatnál 2011-re is további ambiciózus célokat tűztek ki. A teljes márkabevétel is kétszámjegyű növekedést mutatott, és mostanra 1,286milliárd eurót tesz ki.

Új boltépítési koncepcióval és boltnyitásokkal erősítette piaci helyzetét mind a stratégiailag fontos német piacon, mind a világ más részein. A legfontosabb új üzletnyitások Németországban: zászlóshajó üzletek Oldenburgban és Freiburgban, egy Vintage Ambiente márkaüzlet Stuttgartban, valamint az első kiegészítő márkabolt Frankfurtban. A külföldi üzletnyitások közül kiemelendő a pozsonyi és az orosz krasznodari. 2010-ben összesen 30 kiskereskedelmi fiók- és 49 franchise üzletet nyitottak.

A cégcsoportnál 2010-ben is folytatódott az üzleti folyamatok optimalizálása. A beruházások súlypontja a kiskereskedelem kiépítése és az ezzel kapcsolatos személyzeti fejlesztés volt. Jelentős fejlesztések voltak az IT szektorban is, bevezették az SAP kiskereskedelmi rendszert és a termék életciklus-menedzsmentet (PLM) a Junior divízióban. Továbbra is nagy hangsúlyt fektet a cég a szakemberek megbecsülésére, 2010-ben a cég székhelyén új, első osztályú kantint nyitott, valamint stresszmentes zónákat, kényelmes helyiségeket alakítottak ki.

„A kiemelkedő árbevételnövekedés alapja a vevőkkel és a beszállítókkal kialakított partnerség. Tudatában vagyunk a munkatársaink és a partnereink felé fennálló felelősségünknek. Ezen az alapon folytatjuk 2011-ben is termékeink és a piacaink fejlesztését”, mondja a közvetlen eladási tevékenységért felelős Oliver Hein. Az s.Oliver csoport üzleti tevékenysége továbbra is jellemzően nagykereskedelem, bár mára a saját kiskereskedelem is fontos önálló tevékenységgé vált. A nagykereskedelem a konszern összes bevételének 50,26%-át, a kiskereskedelem 41,38%-át adja. Múlt évben a kiskereskedelem növekedése felülmúlta a nagykereskedelemét.

Az export részaránya 26,7%–ra nőtt.Magyarországon, az év végén saját forgalmazó céget alapítottak. Ezzel Magyarország lett a cégcsoport nyolcadik külföldi főpiaca Belgium, Hollandia, Ausztria, Lengyelország Svájc, Szlovákia és Csehország mellett. Magyarországon a fő cél a nagykereskedelem kiépítése. A fentieken kívül 2010-ben Szlovéniában és Horvátországban is alapítottak vegyes vállalatokat.

Az s.Olivert 1969-ben Bernd Freier cégtulajdonos alapította, és ma Európa egyik legnagyobb divat- és életstílus vállalata, összesen 6470 munkatárssal az egész világon. A s.Oliver termékeket 30 országban forgalmazzák. A cég jelenleg saját rezsiben 183, partnerekkel közösen 312 boltot üzemeltet, és további 2347 üzletben és 2642 felületen van jelen.

Jó olvasást kívánok
Csaba Anna-Mária