Divat

Vaszary János az MNG Múzeum+ programjának középpontjában

Kultúra-múzeumok-képzőművészet

(MTI) – Divat- és művészettörténeti séta, divatbemutató, koncert, előadások, workshop és tárlatvezetések várják az érdeklődőket szerdán a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Múzeum+ estjén, melynek középpontjában ezúttal a Vaszary – Az ismeretlen ismerős című időszaki kiállítás áll majd. 
A tárlaton a 20. első felének egyik legnépszerűbb festője, Vaszary János nemrég előkerült, eddig soha be nem mutatott képeit is láthatja a közönség. Gergely Mariann kurátor előadáson mutatja be a tárlatot, a kiállítótérben pedig pop-up vezetéseket tartanak fél óránként, amelynek során egy-egy műtárgyra fókuszálva ismerhető meg a festő sokoldalú művészete – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Galéria.

Az est további tárlatvezetései az öltözködés és a divat köré szerveződnek: szó lesz a középkori és a századfordulós divatról, míg Szatmári Judit Anna divattörténész a 20. századról, Bán Blanka művészettörténésszel közös tárlatvezetésén pedig a 19. századról fog mesélni. 
Az este egyik kiemelt programja a 19 órakor kezdődő METU Diploma Show, ahol a Budapesti Metropolitan Egyetem frissen végzett tehetségeinek legújabb kollekcióival találkozhat a közönség egy divatbemutató keretében.

A Múzeum+ est vendége a móri borvidék meghatározó borászata, a Geszler Családi Pincészet, amely Irsai Olivér borából a Vaszary-kiállítás tiszteletére limitált darabszámú palackot dedikált. A pincészet képviselőjével, Fischer Brigittával Kocsis-M. Brigitta, a Borportré újságírója beszélget a borkészítés rejtelmeiről és szépségeiről.

(MTI/bkö \ pmg)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .