Business

Varga Mihály: ruhaipari pályázat segítségével 140 millió forintból fejleszt a Sugarbird Kft.

Gazdaság-beruházás-vállalat

 (MTI) – A napokban bejelentett ruhaipari pályázat segítségével 140 millió forintból fejleszt a Sugarbird Kft. – közölte a pénzügyminiszter hétfőn a Facebook oldalán. Varga Mihály hozzátette, a beruházással új munkahelyeket hoznak létre, anyagtakarékosabbá teszik szabászatukat, csökkentik a gyártás során keletkező hulladékot. A cég kézzel készített hímzéseiben sikerrel ötvözi a népművészeti hagyományt a modern divattal – írta közösségi oldalán a miniszter.

A Sugarbird magyar divatipari vállalkozás 2007-ben alakult, tulajdonosai magánszemélyek. Termékeik Magyarországon készülnek, és az országon kívül Szlovákiában is vannak üzleteik. A cég árbevétele 2020-ban egymilliárd forint volt az előző évi 1,19 milliárd forint után a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint. A tavalyi évet 11,0 millió forint nyereséggel zárta, egy évvel korábban az adózott eredménye 13,2 millió forint volt.

(MTI/gtz \ egr \ gry \ gjé)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .