Business

Változatlanul veszteséges az L Brands

 Victoria's Secret, TextilWirtschaft

(TextilWirtschaft)

Még mindig nem látszik fény az alagút végén a Victoria’s Secret anyavállalatánál: az amerikai L Brands konszern 2019 harmadik negyedévében ismét komoly veszteséget ért el. A 252 millió dolláros (227,3 millió euró) mínusz többszöröse a tavalyi év értéknek (42,8 millió dollár). A veszteség legnagyobb részét az üzletbezárások költsége teszi ki, valamint a La Sanza üzlet eladása kapcsán képzett garanciális többlettartalék, mindez kihatott az adózás előtti eredmény alakulására.

Az L Brands egyszeri, rendkívüli hatásoktól megtisztított nettó nyeresége 5,7 millió dollárra csökkent – ez az előző év hasonló időszakában még 45 millió dollár volt.

2019-ben egyszeri költséget jelentett néhány Victoria’s Secret üzlet és más vagyontárgyak értékcsökkenése, valamint a céltartalék 37,2 millió dollárral való megemelése, amire a 2018 utolsó negyedévében értékesített La Senza üzlethez adott garanciák miatti volt szükség. 

A tárgyalt negyedév nettó árbevétele a cég által közzétett adatok szerint 2,68 milliárd dollár volt, ami az előző év hasonló időszakához képest 3,5%-os csökkenést jelent. Változatlan bázison számolva a forgalom 2%-kal csökkent.

A kedvezőtlen eredményben szerepet játszott a vezető márka, a Victoria’s Secret teljesítménye is. A jelentés szerint a saját boltok és a közvetlen értékesítés forgalma 7%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Az áruházi értékesítés esetében a forgalom még nagyobb mértékben, 8%-kal esett vissza. A Victoria’s Secret a vizsgált időszakban összesen 1,4 milliárd dolláros árbevételt ért el az egy évvel korábbi 1,5 milliárdos értékkel szemben.

Február és október vége között 38 márkabolt bezárására és 6 megnyitására került sor. Világszerte összesen 1111 Victoria’s Secret márkaüzlet működik.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás