Divat

Upcycling farmer projekt – Promod és a Mod’art együttműködés

A Promod február 14. és március 5. között hirdette meg a Mindenki a tökéleteset keresi… és létezik! Találd meg te is életed farmerjét! akciót (1 db behozott farmer = 2000 Ft értékű kupon új farmer vásárlásához). Az iskola egyik, a Promodnál is dolgozó stylist-tanára az akció indulásakor kreatív partnerként bevonta az iskolát, így a Promod által felajánlott nadrágokkal a hallgatók bekapcsolódhattak a farmer újrahasznosítás projektbe. 
A Sustainable Fashion Week is megkereste az iskolát, hogy a hallgatók kreációikkal vegyenek részt a rendezvényükön. Így született az ötlet, hogy a hallgatók csináljanak egy divatbemutatót a Sustainable Fashion Week-en a Promod által kapott farmerből készült upcycling ruhákból.  

A feladatot a másodikos divattervező évfolyamnak adták ki, a feladat keretét egy koreai képzőművész Choi So Joung újrahasznosított farmerből készült képei adták. Az volt az elképzelés, hogy a hallgatók által tervezett ruhákon jelenjen meg valamilyen képi ábrázolás.

A Promod által kapott farmermennyiségből fejenként 5-6 nadrág jutott egy-egy hallgatóra. Úgy kellett megvalósítaniuk a ruhákat, hogy a szétvágott farmerek újraegyesítése esztétikus és professzionális megvalósítású legyen. Mindezek mellett az elképzelt öltözék maradjon fiatalos, modern, a mai trendeknek megfelelő. 
Minden hallgató más irányba indult. Volt, aki az állat vagy növényvilágból inspirálódott, volt, aki épület vagy városképből, volt, aki a sci-fi kultúrából indult ki és volt, aki szürrealista képet képzelt el a ruhán.

Dicséret illeti a résztvevő hallgatókat, akik a vírushelyzet és a karantén miatt szinte az egész projektet online konzultációkkal és otthoni önálló munkával csinálták végig. Közben kiderült, hogy ugyanezen okok miatt a divatbemutató is elmarad. A fiatalok ennek ellenére lelkesen végezték el a feladatot és reméljük, hogy a válság elmúltával élőben is bemutathatják az elkészült outfiteket.

Hallgatók:  

Csörge Zsombor, Fragoso-Durkó Amanda, Hausmann Hanna, Katona Zsófia  Madácsi Réka, Róka Flóra, Szabó Blanka

 

Vezető tanár:

Horváth Szilvia – oktatási igazgató, tervezés és textiltervezés tanár

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás