Business Divat

Új videó-szolgáltatást indít az Instagram

15 MÁSODPERCES KLIPEK

Leonie Christians/ TextilWirtschaft

A jövőben megvághatják és különleges hatásokkal láthatják el videóikat az Instagram felhasználói.

Új videó-formátummal próbál szerencsét az Instagram. A reels-nek (tekercseknek) nevezett 15 másodperces klipeket a felhasználók zenével, hangfelvételekkel és különböző effektekkel dobhatják fel. Ez a szórakoztatás jövője, állítja a közösségi platform.

A napokban indult Németországban, Brazíliában és Franciaországban az Instagram új videó-szolgáltatása, a Reels. A közösségi oldal ezzel felhasználói elvárásainak kíván eleget tenni, akik már egy ideje rövid, szerkeszthető kisfilmeket is szerettek volna posztolni, hangzik a vállalat közleményében. A Reels a szórakoztatás jövőjét hozza el a közösségi oldalra.

A Reels-videókat vagy a saját hírfolyamon, történetek formájában, vagy – még ha csak nyilvános formában is – az Explore-felületen lehet megosztani. Az Explore oldalon személyre szabott posztjavaslatokat találhatnak a felhasználók, ennek megfelelően az itt elhelyezett bejegyzések szélesebb körhöz tudnak eljutni.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A TÉMÁBAN: ÚJ FUNKCIÓ  
Az Instagram kuponárusításba kezd

Különböző eszközök állnak a felhasználók rendelkezésére 15 másodperces kisfilmjeik megszerkesztéséhez. Megvághatják felvételeiket közvetlenül az alkalmazásban és tetszésük szerint elrendezhetik az egyes alkotóelemeket, továbbá felhasználhatnak zenéket vagy AR-effekteket az Instagram könyvtárából.

Az új szolgáltatás tesztidőszaka alatt ki fogják értékelni a felhasználók visszajelzéseit, és ha szükséges, azok figyelembevételével fognak változtatni az új funkció egyes részletein.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás