Blog

Új szezon, új színek, új formák

Mi a női és a férfiruhatrend, melyek a fehérneműirányzatok, és milyen az őszi–téli cipő- és táskadivat? Mit követel a piac? Melyek az üzletet fellendítő termékek? Hogyan hangzanak az új szezon következtetései?

Első ízben adunk egy számon belül a teljes női és férfiöltözékekre vonatkozó, komplex áttekintést. 2007 óta most először jelenik meg ilyen nagy oldalszámmal a DivatMarketing. Szeretnénk ezzel megkönnyíteni a rendeléseket leadó kereskedők munkáját, megerősíteni a döntéseiket, és sok sikert kívánunk a munkájukhoz!

Mindannyiunkat foglalkoztat a koronavírus járvány, amely nagyrészt megbénította Kínát, súlyos következményeket róva a globális ellátási láncokra. A kár mértéke még nem számszerűsíthető, ám rávilágított mai összefonódó világunk sebezhetőségére.

A közelmúltban régi családi dokumentumok keresésére vállalkoztam. Meglepődtem, mennyi anyag van jó minőségben, kereshetően archiválva, milyen sok mindent lehet már online is keresni. Persze a divat szóra is rá-ránézegettem. Találtam 1859-es Hölgyfutárt, 1876-ból DIVAT-NEFELJTS-et. Egyesült szépirodalmi és divatközlönyt. És ráleltem az 1929-ben megjelent EST hármaskönyvre, amelyben az Est, a Pesti Napló és a Magyarország előfizetői számára publikálták az ÍROTT FILM A DIVATRÓL című kiadványt Molnár Ferenc előszavával:  

Van újságnak érdekesebb, izgatóbb feladata, mint ebben a világlobogásban helytállni? Magának az újság-csinálásnak is megrendültek az alapjai. Gazdaságilag és technikailag. Csak a feladata maradt a régi, az örök: megmutatni a világot a maga teljességében, nap-nap után. Komplikáltabb, de könnyebb lett a dolga, hiszen mintha minden új találmány csak a hírlapírást szolgálná!

Ez a könyv, ami itt előttünk van: egy hatalmas mai újságszám, az újság nyugtalansága nélkül. Szolgálja a kultúrát, és rehabilitálja a »divat« szót, amelynek ma más, mélyebb és komolyabb értelme van, mint száz évvel ezelőtt.

(Az Előszó teljes szövege ezen a linken olvasható: https://divatmarketing.com/divat-es-kultura-irta-molnar-ferenc/ )

Jó olvasást kívánok!

Csaba Anna-Mária

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás