Business

Új időpontokban a fehérneművásárok

KÉSŐBBI IDŐPONT

Alexandra von Richthofen/ TextilWirtschaft  

 Címlapkép: Új időpontok a fehérnemű- és fürdőruhavásárok számára. A kiállítók, köztük az Anita (fotó) üdvözlik a döntést.

A regionális német fehérnemű- és fürdőruha divatvásárok módosították a 2021-es nyári rendelési időszakra vonatkozó időpontokat.

Ennek megfelelően

  • a háromnapos Supreme Body & Beach 2020. augusztus 22-én, szombaton kezdi meg rendelési időszakát – közel egy hónappal később az eredetileg tervezett vásárnál.
  • A dortmundi Wäsche & mehr regionális vásár, amely 2020 tavasza óta 100%-ban a Messe Dortmund GmbH rendezvénye, augusztus 29-én, szombaton nyitja meg kapuit, azaz három héttel később a megszokottnál.
  • Ezzel pedig mindössze egy héttel előzi meg francia Eurovet vásárszervező égisze alatt működő párizsi Interfilère és Riviera anyag- és fürdőruhavásárokat (2020. szeptember 5.-7.).

Az Eurovet ráadásul október elején (2020. október 2.-5.) Exposed nevű rendezvényével látványos női fehérnemű kínálattal jelentkezik, párhuzamosan a párizsi Premiere Classe ready-to-wear- és kiegészítő-termékeit felvonultató vásárával.

Az új, későbbi időpontok fogadtatása eltérő.

„Az úszódresszek szempontjából kifejezetten értelmesnek találom az új, augusztusi időpontokat. Így a kereskedelemnek elegendő ideje marad a fürdőruhakészlet kiárusításának és raktáron tartásának mikéntjét az értékesítés szempontjából oly fontos augusztusig kitolva reálisan meghatározni”,

mondja Marc Kelling, az Anita értékesítési igazgatója.

Más gyártók, akik a koronavírus okozta válság ellenére kénytelenek júliusig vagy augusztus elejéig kiadni előzetes megbízásaikat, inkább kockázatot látnak a későbbi vásáridőpontokban.

„Így arra kényszerülünk, hogy divatos témáinkat bizonytalanságnak tegyük ki”, hangoztatja néhány albstadti gyártó.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás