Divat

Új férfi kötöttáruk

fogyasztói FELMÉRÉS: FÉRFI kötöttáruk 2020

Sebastian Schwarz / TextilWirtschaft

Címlapkép: Sportos, egyre gyakrabban öltönyhöz is viselik: A kötött modellek diadalmenete tovább folytatódik

A casual feljövőben és nemcsak a koronavírus betörése óta. A férfiak már a home office hullám előtt is igen szívesen hordták a kényelmesebb és a sportosan laza modelleket. A casual népszerűségének köszönhetően gyakrabban vásárolják és viselik a galléros és a gallér nélküli rövid ujjú pólókat és a hosszú ujjú pulóvereket. 

Ezt mutatják a TextilWirtschaft reprezentatív, több mint 1000 németországi férfi megkérdezésén alapuló, a kötöttárukra vonatkozó fogyasztói felmérésének adatai is. 

Új férfi kötöttáruk: szabadidőben

1/21-Brax

kép 1 / 21

Nem csak szabadidőben szeretik viselni az egyszerű, kemény gallér nélküli kötött modelleket. A galléros vagy gallér nélküli pólókat és a hosszú ujjú, vastagabb változataikat főleg a divatot jobban követő és fiatalabb férfiak egyre gyakrabban hordják öltönyhöz vagy zakóhoz is, ily módon lazítva a megjelenésükön.  Ennek elsősorban az ingek a kárvallottjai, ez az árucsoport már több szezon óta csökkenő kereslettel kell szembenézzen. A megkérdezettek 72 %-a úgy nyilatkozott, hogy „szívesebben hordok rövid vagy hosszú ujjú pólót, mint inget”.  Azzal a kijelentéssel, hogy „inkább egy hosszú ujjú pólót veszek fel, mint egy kötött pulóvert”, a megkérdezettek 74 %-a értett egyet.

Új férfi kötöttáruk: irodában

1/11-Boss

kép 1 / 11

A felmérés szerint nőtt a rövid és hosszúujjú pólók iránti igény (2017-hez viszonyítva). Egy férfinak átlagosan 7,4 darab rövidujjú pólója és 7,3 hosszúujjú pulóvere van a szekrényében. És évente legalább két újabbat is vásárol még hozzájuk. Ami az árakat illeti, valamivel magasabb egységárat is hajlandóak értük fizetni. 

A megkérdezettek egy rövid ujjú pólóért átlagosan 29 eurót, míg egy hosszúujjú, vastagabb darabért 34 eurót fizetnének, ez mindkét esetben két euróval meghaladja a 2017-es összeget.  A vizsgálatban résztvevők egy pólóért maximum 44 eurót adnának, míg egy hosszú ujjú pulóverért maximum 52 eurót (ez mindkét esetben 8 euróval több a 2017-ben megadott összegnél).

Feltűnő és új jelenség, hogy a pólók és a pulóverek esetében is több férfi figyeli a márkanevet (41 %, ill. 42 %). 2017-hez képest ez az arány csaknem megduplázódott.

A TANULMÁNYRÓL     
Az 1000 férfire kiterjedő országos reprezentatív felmérést a TextilWirtschaft marketing kutatócsoportja készítette a kölni székhelyű Respondi AG. együttműködésével 2020 márciusában.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás