Business

Új Digitális Közösségi Alkotóműhely nyílt Budapesten

Gazdaság-oktatás-szakképzés

Budapest, 2020. február 5., szerda (MTI) – Átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Digitális Közösségi Alkotóműhelyét az intézmény budapesti Modell Divatiskolájában, amely több szakmai területen nyújt digitális oktatást – közölte az intézmény az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a BKSZC most megnyílt alkotóműhelyében nyolc szakma – elektronikai ipar, szabás-varrás, szépészet, faipar, építészet, kézműipar, rendészet és sport – oktatása zajlik. Az oktatás projektalapú, az egyéni kísérletezést támogató speciális térben egyebek mellett a számítógépes tervezést és modellezést, a programozást, a robotok építését, a 3D nyomtatást, a lézervágást, a CNC-megmunkálást és az elektronikai szerelést tanulhatják meg a digitális technológiák segítségével a diákok.

A közlemény idézi Bánátfy Andreát, a BKSZC főigazgatóját, aki elmondta: a digitális közösségi alkotópedagógia olyan oktatási módszer, amely a fiatalok munkához való viszonyát alapjaiban változtatja meg. A tanulási folyamat középpontjában az alkotás, az alkotás iránti vágy és a kész alkotás iránt érzett büszkeség áll, és a motivációra is épít. Hozzátette:

a digitális közösségi alkotópedagógia játékos formában vonja be a fiatalt az alkotó folyamatba, ahol a játék fokozatosan munkává alakul.

A csoportmunka során a diákok többek között okosházak, okosbútorok, textilipari, szépségipari kiegészítők, ékszerek, távirányítású robotok, teljesítménymérő eszközök tervezését és megvalósítását, különböző prototípusok alkotását sajátíthatják el.

A pályázati támogatásból az eszközök, gépek beszerzése valósult meg, a műhely fizikai kialakítása saját forrásból történt. Az eszközbeszerzés pályázati forrásból 28,8 millió forint volt.  

Az új alkotóműhelyt a nappali és esti képzésen tanuló diákok, illetve később a BKSZC által szervezett tanfolyamok, workshopok, pályaorientációs napok, képzések résztvevői is használhatják.

MTI/ hvk \ gry

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás