Business

Új bevásárlóközpontot épít az ECE Óbudán

2021-re tervezi a német ECE új bevásárlóközpontjának nyitását Óbudán, a volt Budapesti Harisnyagyár területén. A tervek szerint a bevásárlóközpontban három szinten több mint 170 üzlet és több mint 50.000 m² bérelhető terület lesz. Idén a tervezés, az engedélyezés és az un. „rozsdaövezet” rehabilitációja fog megvalósulni. Az építési munkálatok előreláthatólag 2019-ben kezdődnek, a bevásárlóközpont nyitásának tervezett időpontja 2021.

Balról jobbra: Christoph Augustin, Bús Balázs, László Gergely

„A legmodernebb és legvonzóbb magyar bevásárlóközpont megvalósítását tervezzük. Célunk, hogy a bérlői és a kiskereskedelmi összetétel, a szolgáltatási kínálat, valamint a vásárlói élmény tekintetében új normát teremtsünk,” – ismertette Christoph Augustin, az ECE projektigazgatója és az ECE magyarországi ügyvezető igazgatója. Három szinten kapnak majd helyet az üzletek, éttermek, kialakítanak 1800 parkolóhelyet, lesz 4D technológiával működő mozi és tetőkert is – ismertette Christoph Augustin. A projektet közvetlenül a többsávos Szentendrei út mellé tervezzük, sűrű lakóövezet, nagy forgalmú HÉV megálló és buszpályaudvar szomszédságában. A bevásárlóközpontban mintegy 1800 parkolóhelyet biztosítunk.   
„A bevásárlóközpont optimális közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, autóval, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető lesz. Mivel közvetlenül főútvonal mellett helyezkedik el, kiválóan látható lesz“ –  mondta Christoph Augustin. „Nincs sok versenytárs a vonzáskörzetben, emellett a tervezett projekt szempontjából a vásárlóerő is nagyon kedvező. Az utóbbi évek javuló makrogazdasági adatai és a saját plázákban tapasztalt pozitív eredmények miatt döntöttek a régi tervek megvalósítása mellett.”

Bús Balázs, a III. kerület polgármestere elmondta: régóta tervezik ennek a területnek a fejlesztését, a Szentendrei úti rozsdaövezet megújítását. A bevásárlóközpont felépítése mintegy ezer új munkahelyet hoz létre, rehabilitálja a kerületnek ezt az értékes részét, és javítja a térség infrastruktúráját. 

Az ECE tájékoztatása szerint 1965-ben Werner Otto,a csomagküldés úttörője alapította az ECE-t, a cég tulajdonosa még mindig az Otto család. A cég mintegy 200 bevásárlóközpontot üzemeltet 12 különböző országban. Bevásárlóközpontjait naponta több mint 4,3 millió vásárló látogatja. 
Magyarországi leányvállalatának 1996-os megalapítása óta az ECE partnereivel közösen több mint 600 millió eurót fektetett be az országban. A társaság jelenleg öt bevásárlóközpontot üzemeltet összesen 210.000 m2 bérbeadható területtel, ezzel az ECE a legnagyobb magyarországi belvárosi bevásárlóközpont üzemeltető hazánkban. Az öt bevásárlóközpontból egy Budapesten, a többi pedig négy vidéki nagyvárosban található. Ezek a központok az ÁRKÁD Budapest, ÁRKÁD Pécs, ÁRKÁD Győr, Fórum Debrecen és ÁRKÁD Szeged. (DM)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás