Divat

Üdvözlünk az univerzumban

(Tim Dörpmund, TextilWirtschaft)

Őszi kampánybemutatót tartottak a nagy divatházak – a cél a maradandó hatás elérése

Repülő csészealjak a legelő felett. A TRex Expressz (Dinó vonat) tátott szájjal gázol át a sztyeppén. Kis ízelítő a jövő őszi Gucci kampányból. A a többi luxuscég is merész kreatív ötletekkel rukkol elő.  
Fellibbent a függöny, bemutatkoztak a nagy divattervező cégek és életstílusmárkák impulzív, fantáziadús kampányai az őszi szezonra. Elsősorban márkaképek villannak fel. Az új szezon kezdetén a kreatívok gyakran szokatlan trükkökhöz folyamodnak, hogy világszerte ismertté tegyék az új kollekciókat, és a maguk nélkülözhetetlenségét sugallják. Ez azonban korántsem olyan egyszerű manapság, a permanens izgalom állapotában. A maradandó hatás elérése érdekében egyre nagyobb erőfeszítéseket kell tenni. Íme néhány erre tett kísérlet.

GUCCI – Dobj fel!

Nem erről a világról való – e mottó jegyében jöttek létre Alessandro Michele, a Gucci tervezőjének őszi modelljei. A kampány a dekoratív öltözeteket Star Trek és más földönkívüliek, dinoszauruszok társaságában mutatja be, ami az embert az ötvenes-hatvanas évek sci-fi filmjeire emlékezteti. Michele Glen Luchford rendezővel dolgozott, a kampány művészeti igazgatója Christopher Simmonds. A kísérő zene Vic Elms és Barry Gray dala, a „Space 1999”.

no images were found

Moncler – A jég világában

A dzsekigyártó Moncler már a hatodik szezonban bízta meg Annie Leibovitzet a kampány látványtervének elkészítésével, aki a jeges világba Liu Bolin kínai performance színészt, a „láthatatlan embert” helyezi el, mégpedig dzseki nélkül. Ehelyett az egész teste be van festve, kaméleonként tűnik el a jégsivatagban. (A kínai művész jellemzője, hogy a saját testét ábrázoláskor majdnem teljesen átlátszóvá teszi.)

no images were found

 

Calvin Klein – Életre kel a pusztaság

A már ismert és a vadonatúj közé pozícionálva, Kalifornia sivatagában mutatta be Calvin Klein új kampányának főszereplőit olyan óriásplakátokkal a háttérben, amelyeken a márka korábbi jellegzetes modelljei tűnnek fel. Akkor Simons a márka két legerősebb termékcsoportjára, a fehérneműre és a farmerre fókuszált. Mindez egyértelművé teszi, miként akarja a Calvin Kleinhez csatlakozott belga Raf Simons új érzelmekkel megtelíteni a luxusmárkák egyikét. Az új, nemcsak fényképekből álló kampányt széles hatókörűre tervezték. A Calvin Klein anyavállalata, a PVH konszern ezt a történetet 22 piacon fogja elmesélni, és ezáltal 850 millió emberre kíván hatni. A kampány fő időszaka szeptember lesz, amikor a női divatot felvonultató bemutatók a figyelmet világszerte a divatra irányítják. 

no images were found

 

KENZO – Színház az egész világ

Mozi és bohócok. A Kenzo új kollekciója a Cabiria, Charity, Chastity című kampányfilmben jelenik meg. A 13 perces rövidfilmben a főszereplő, Chastity szürreális utazást tesz saját múltjában, a varieté világában. Ez már az ötödik Kenzo film. A francia márka mindig más rendezőt és forgatókönyvírót foglalkoztat. Ez a film Natasha Lyonn első rendezése. A filmet a márka honlapján fogják bemutatni szeptemberben. A kampányfotókat Casper Seiersen készítette.

no images were found

(TextilWirtschaft)

És egy Springfield kampányvideó: AS YOU LIVE

A Springfield az ’as you live’ (ahogy élsz) kampányával arra bíztat minket, hogy úgy éljük az életünk minden percét, mintha az utolsó lenne és váltsuk valóra az álmainkat. A videó a fiatal felnőtt korosztályban tapasztalható önkifejezési vágyról és ennek beteljesítéséről szól. Az ősz elejétől kezdve itthon is találkozhatunk a márka „as you live” kampánya által inspirált újdonságokkal, hiszen a Springfield legújabb kollekciói már elérhetőek az üzletekben. 

„Tedd meg, amire vágysz, mindent. Tegyél önmagadért, legyél önmagad – és élvezd ezt a folyamatot!”