2021-oszi-noi-divat-divatmarketing

Divat

2021. ősz – vertikális motivációk

Mindegy, hogy a beszerzés már eredetileg egy-egy fénypontra összpontosított, vagy tudatosan hagyott helyet egy-egy rövidtávú megoldásnak:

gyakorlatilag  most van szükség a vásárlókat megszólító izgalmas témákra.

A rövid határidővel dolgozó márkák, elsősorban a vertikális hálózatok mostanában küldték ki az új szezonra vonatkozó tájékoztatóikat, gazdag inspirációs anyagot kínálva a hétköznapi viseleten túli szegmens számára, olyan új trendeket helyezve előtérbe, amelyek eddig még nem hódítottak széles körben a mainstream divatban, ugyanakkor rövidtávon mindenképp felkelthetik a vásárlók figyelmét. 
Ilyen például a hetvenes évek stílusvilága, amelyről már néhány idény óta szó van, de most egyre inkább érvényre is jut. De nem csak klasszikus, tiszta formában, hanem újabban már a hatvanas évek hangulatát is megidéző kevert stílusban. Ennek fényében rukkolt elő például az Edited masnis blúzaival és glencheck (https://divatmarketing.com/divatlexikon/) kosztümjeivel, amiket szuperminikkel és tapétanyomatokkal kombinál. A Mangónál is hódítanak a virágos geometrikus mintás kardigánok, tunikák és bőszárú nadrágok.  
Innen már nincs is olyan nagyon messze a francia bohém stílus világa. Ezek az összeállítások kissé emlékeztetnek Isabel Marant-ra és kissé a francia vidéki életérzésre – de semmiképp sem idézhetik fel túlságosan a hippi kinézetet. Minderről a városias öltözetek kínálóinak sportos kombinációi, például a tréningdzsekik és a sapkák gondoskodnak. A Mangónál ugyanezt a szerepet az XXL-es farmermellények és a finom virágmintás ruhák ötvözése tölti be.

A divatbemutatók heteinek keretén belül itt-ott már felbukkanó, ám igazán csak most kibontakozó további téma a padding. A H&M őszi kampányának középpontjába helyezte ezt a témát bélelt köpenyeivel és overshirtjeivel. A Reserved még tovább megy olyan hibridmodellek piacra dobásával, amelyek steppelt mellényként és hálózsákként egyaránt használhatók.  
Persze a némiképp elegánsabb összeállítások is hódítanak. Nem csak a Massimo Dutti és az Arket kínál vásárlóinak olyan stílust, amelyet bátran viselhet minden nő a munkahelyén is. Kezdetben elsősorban néhány mainstream-beszerző ódzkodott ettől a témától. Az olyan új impulzusoknak köszönhetően viszont, mint amilyent a mellények jelentenek, a tailoring ismét a rövid határidővel dolgozó gyártók kulcstémájává vált.

Összességében őszre mindezek önmagukban is komoly lehetőségeket kínáló irányzatok. Legyen szó akár a különlegességek kínálatba való beépítéséről, a hétköznapi stílusjegyek megtöréséről, vagy egyszerűen a vágykeltés szándékáról.

LA/ TextilWirtschaft

2021-oszi-noi-divat-divatmarketing

2021-oszi-noi-divat-divatmarketing

 

(TextilWirtschaft)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .