Business

Triumph-kampány: Együtt a környezetért

EURÓPAI ÚJRAHASZNOSÍTÓ PROGRAMOT INDÍT A TRIUMPH

Together we Recycle elnevezéssel újrahasznosító kampányt indít útjára a Triumph, együttműködésben Európa vezető textil-újrahasznosító cégével, a Texaiddel.

2019 szeptemberében a Triumph több mint 4000 európai értékesítési ponton teszi lehetővé vásárlói számára, hogy a már nem használt ruhaneműiket a lehető legkönnyebb és legegyszerűbb módon adhassák át újrahasznosításra. Az átadott ruhaneműkért a vásárlók kedvezményes vásárlásra jogosító kupont kapnak, melyet új Triumph termék vásárlásakor tudnak felhasználni. A Triumph és a Texaid az együttműködés során a Triumph üzletekben és partnereknél összegyűjtött ruhaneműket hasznosítja újra, megnövelve ezzel a textíliák felhasználásának élettartamát.  A folyamat során a válogatás az egyik legfontosabb mérföldkő.

A Texaid által feldolgozott adományok körülbelül 50-65%-a újraértékesíthető second-hand üzletekben. A leadott ruhák közel 30%-a további feldolgozásra kerül, további 5-15%-ot pedig hőkezeléssel hasznosítanak újra.

TRIUMPH

Az őszi kampány során a Triumph üzletek által összegyűjtött termékek az átválogatás után különböző országokban kerülnek feldolgozásra. A hordásra már nem alkalmas ruhaneműk újrahasznosításra kerülnek.  A jó nedvességszívó textíliák, mint amilyen a pamut, például tisztítókendőként, más textíliák pedig gépi zúzás után fűtőanyagként kerülnek felhasználásra.

A mai napig családi vállalkozásként működő Triumph kiemelt figyelmet fordít a minőségi termékek gyártására, és egyre inkább eltávolodik a “fast-fashion” világától. A “Together we Recycle” együttműködésünk az első lépés egy fenntarthatóbb világ felé.  Hiszünk abban, hogy a tudatos, minőségre fókuszáló vásárlói döntések elengedhetetlenek lesznek a jövőben bolygónk fentarthatósága szempontjából. A Texaid-ben a Triumph rálelt a tökéletes partnerre ebben az ökológiai küldetésben, mivel egyazon értékeket vallják.

Az együttműködés részletei az alábbi weboldalon érhetők el:  https://www.texaid.ch/en/

A Triumph több, mint 130 éve, 1886 óta készít fehérneműket. A  világ egyik legnagyobb fehérneműgyártó cége, mely 120 országban van jelen a Triumph és a sloggi márkákkal.  Világszinten a márka 40.000 viszonteladót szolgál ki és további 4050 direkt értékesítési ponton és számos online üzletben értékesíti a termékeit.  A Triumph csoport a Business Social Compliance Initiative (BSCI) tagja.