Business

Törölték a Première Visiont is

COVID – Nemzetközi szakvásárok

Egyre hosszabb a törölt őszi vásárok sora. Így történt a Première Vision esetében is, amelyre 2020. szeptember 15-16. között került volna sor. A rendezők ily módon reagáltak a francia kormány szigorú, utazásokat korlátozó rendelkezéseire.

Gilles Lasbordes, a Première Vision igazgatója szerint komoly döntés született, a kiállítók azonban lehetőséget kapnak arra, hogy a kollekcióikat egy digitális piactéren mutathassák be.

Annak köszönhetően, hogy a vásárszektorban elsőkként fejlesztettük ki ezt a digitális világot, most konkrét megoldásokat tudunk kínálni

– mondta.

A nyári hónapokban sok országban emelkedett a fertőzöttek száma, nő a félelem a járvány második hullámától és az azt követően újabb leállástól. A kormányok megelőzésként új előírásokat vezetnek be. A francia kormány betiltotta az 5000 főnél nagyobb rendezvényeket, és szigorította a beutazási feltételeket.

A Première Vision lemondása után felmerül, hogy további vásárok is hasonló sorsra juthatnak. Ezek: a Micam (Milánó, szeptember 20-23.), Milano Unica alapanyagvásár (Milánó, szeptember 8-9.), amely a Première Vision konkurenciája, illetve szeptember végén a milánói Divathét és a White női divatvásár.A Gallery Shoes Düsseldorfban rendben lezajlott augusztus 30.-szeptember 1. között

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás