karacsonyi-kampanyok-2022

Business

Top kampányok: Így csinálnak kedvet az ünnepi szezonra a brit kiskereskedők

JOHN LEWIS, HARRODS, MARKS & SPENCER AND CO.

Elsbeth Diehl-Wobbe/ TextilWirtschaft

brit-karacsonyi-kampanyvideok-2022
A Harrods a Dior által szállított pazar fényekben pompázik

Pazar karácsonyi varázslat vagy adománygyűjtő kampány? Olyan brit kiskereskedelmi cégek, mint a John Lewis, a Harrods, a Primark és társai már elindították karácsonyi kampányaikat. A legfontosabb kezdeményezések áttekintése. 
A karácsony sok brit számára akkor kezdődik, amikor John Lewis elindítja karácsonyi kampányát. A kiskereskedelmi csoport reklámfilmjei hagyományosan kultikus státuszúak és várva várják a megjelenésüket. A Brexit és a korona után idén a megélhetési költségek emelkedése is gátat szab a nagy kiskereskedők reklámjainak. Az élen a John Lewis áll a „The Beginner” című karácsonyi reklámfilmmel, amely ellentétben áll a tavalyi nagy költségvetésű, blockbuster stílusú filmekkel.

John Lewis a karácsonyi szezont beharangozó kampánya

Az áruházlánc idei kampánya a gondoskodásról és a jótékonyságról szól – műhó, hírességek és állatos történetek nélkül. A 90 másodperces spot a nevelőszülők sorsára hívja fel a figyelmet és arra, hogy nem mindenki ünnepelheti családban a karácsonyt.

Egy középkorú férfi történetét mutatja be, aki azért küzd, hogy megtanuljon gördeszkázni, ezt nevelt gyermeke meglepetésének szánja. Sem az esések, sem a kisebb sérülések nem akadályozhatják meg ebben. A filmet az Adam & EveDDB ügynökség készítette az Action for Children és a Who Cares? jótékonysági szervezetek támogatásával. Skócia.

A Harrods tündöklő, látványos karácsonyi varázslata

Voltak jobb idők is. Ez azonban nem akadályozta meg a londoni luxusáruházak Harrodsát abban, hogy látványos módon ünnepelje 70 éves barátságát a francia Dior divatházzal. Míg más kiskereskedők az elmúlt évtizedek legnagyobb gazdasági válságával szemben hangsúlyozottan szerényen viselkednek, addig a Harrods pazar karácsonyi varázslata ejt bűvöletbe a londoni Knightsbridge-ben január 3-ig látható „The Fabulous World of Dior” című szemet gyönyörködtető kiállítással. 
A Dior által tervezett bevásárló palota homlokzata a Brompton Roadtól a Hans Crescentig és a Basil Street egyes részeiig húzódik. A Dior kézjegye 44 karácsonyi kirakaton, különböző installációkon, pop-up üzleteken és egy kávézón fut végig. 
A Dior alapítójának története azt meséli el, hogyan szerette Christian Dior a karácsonyi időszakot, a divatmárka klasszikusai mézeskalács, kandírozott gyümölcs és más finomságok formájában, miniatűrök formájában kerülnek bemutatásra. Számos mézeskalács házikó rekonstruálja a központi Dior házak helyszíneit.

Barbour: Szívmelengető karácsonyi spot Paddingtonnal

For Gifts they’ll always remember – it could only be Barbour. Ajándékok, amelyekre mindig emlékezni fognak – ez csak a Barbour lehet: Az idei karácsonyi kampányban a Barbour örökség- és életmódmárka másodszor is a népszerű gyermekfigurával, Paddingtonnal működött együtt. 
Nagy-Britannia kedvenc medvéje kel életre a szívmelengető karácsonyi filmben. „Nagyon örülünk, hogy Paddington szerepel a karácsonyi filmünkben” – mondta Paul Wilkinson, az USA Barbour csoport marketingigazgatója és ügyvezető igazgatója – „a ruhadarabok élettartamának meghosszabbítása már több mint 100 éve áll a márkánk középpontjában.” 
„A Barbour Re-Loved, a Wax for Life kezdeményezésünk középpontjában álló Barbour Re-Loved segítségével humoros és lélekkel teli módon tudtuk megmutatni az újrahasznosítás fontosságát, és azt, hogy milyen sokat jelenthet egy átgondolt és egyedi ajándék, különösen karácsonykor.”

A Marks & Spencer Feel Good kampánya 

Hirdessen és tegyen valamit egy jó ügy érdekében. Ezt tűzte ki célul a brit Marks & Spencer kiskereskedelmi óriáscég az idei karácsonyi kampányában, amelynek mottója „Gifts That Give”. A Neighbourly platformmal együtt a kiskereskedő a kampányával különböző társadalmi csoportokat kíván támogatni egy jó ügy érdekében.  
A platform, amellyel a Marks & Spencer 2015 óta működik együtt, segít a vállalkozásoknak abban, hogy önkéntesek bevonásával, pénz- és termékadományozással pozitív hatást váltsanak ki. Karácsonyra a Marks & Spencer 1 millió font (1,15 millió euró) egyszeri adományt nyújt erre a célra.  
Az adományozást egy televíziós reklámfilmben jelentik be, amelyben különböző emberek összegyűlnek, hogy zenével és tánccal ünnepeljék a karácsonyt a londoni West End egyik zsákutcájában. A Harry Styles „Treat People with Kindness” című dalának zenéjére készült spot rávilágít arra, hogy a Marks & Spencer hogyan segíti a rászorulókat karácsonykor a megélhetési válsággal szemben.  
Anna Braithwaite, az M&S Clothing & Home marketingigazgatója szerint a vásárlók 65%-a szeretne karácsonyi partira menni, és több mint 50%-uk szeretne új ruhát vásárolni. A Marks & Spencer felmérése azt is megállapította, hogy a jelenlegi magas megélhetési költségek ellenére a vásárlók kétharmada szeretne pénzt költeni karácsonykor, és az ajándékvásárlást helyezi előtérbe. A kiskereskedő ezért idén kibővítette az 5 font alatti ajándékok kínálatát. Az ajándékkollekció 30%-a 10 font alatti.   

A Primark karácsonyi kampányt indít: „A szezon legrosszabbul őrzött titka”

A Primark ír divatdiszkont az idei karácsonyi kampányt a „The Season’s Worst Kept Secret” (A szezon legrosszabbul őrzött titka) szlogennel indította el. Ez aláhúzza, hogy az alacsony ár a ruházati lánc legrosszabbul őrzött titka. A karácsonyi választék kiemelkedő darabjai a divat, az otthoni viselet és a szépségápolás területén kerülnek bemutatásra.  
A kampány, amelyet az üzletekben, valamint a Primark közösségi és digitális csatornáin indítottak el, a megfizethető termékek széles választékát emeli ki, amelyeket mindenki megengedhet magának. A partiruháktól a kötött ruhákig, a lenge ruháktól az ajándéktárgyakig minden pénztárcának van valami, szól az üzenet. A kínálatban karácsonyi pulóverek, valamint „FamJams”, az egész család számára készült, ünnepi mintás pizsamák is szerepelnek. 

brit-karacsonyi-kampanyvideok-2022
Tom Van Schelvan for Primark

Pizsama az egész családnak: Primark karácsonyi 2022 kampánykép

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .