Divat

Több mint 2500 látogató vett részt a BCEFW fő eseményén a Millenáris Parkban

Több mint 2500 látogató vett részt a BCEFW fő eseményén a Millenáris Parkban

Fotó: BCEFW SS24 PHOTO CREDIT: HFDA / The Sparkle Content

 

Budapest Central European Fashion Week

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) 12. alkalommal rendezte meg a Budapest Central European Fashion Week-et augusztus utolsó hetében. A BCEFW közel 20 side eventje, valamint a hétvégi bemutatók és az elsőként elérhető Fashion HUB felpezsdítették a budapesti divatéletet. A február elején látott prezentációs tematika helyett ismét egy helyszínen, a Millenáris Parkban tartották a rendezvényt, amelyen közel 40 márka kifutón mutatta be legújabb darabjait.

Augusztus 28-tól szeptember 3-ig számos esemény kínált lehetőséget arra, hogy az érdeklődők bekapcsolódjanak a divat világába, kerekasztal-beszélgetések, workshopok, zenei programok, divatbemutatók és különleges vásárlási lehetőségek egyaránt elérhetőek voltak. A közel 20 side event hatékony felvezetése volt a hétvégi eseményeknek, amely a hazai hírességeket, nemzetközi vendégeket, valamint a széles hazai és régiós közönséget egyaránt vonzotta.

Ez alkalommal a BCEFW kétnapos divatbemutató-sorozatát a Millenáris G épületében rendezték meg, emellett különleges, kültéri show-k is várták az érdeklődőket. A hétvégi programokon több mint 2500-an vettek részt, emellett több mint 20000-ren követték élőben a divatbemutatókat a Facebookon.

A szervezők és a tervezők körében közös pont volt a fenntarthatóságra való figyelem, amely a hulladékmennyiségének minimalizálásában, továbbá az anyagválasztásban vagy a szabási technikákban egyaránt megmutatkozott.

1/22

kép 1 / 22

BCEFW SS24 PHOTO CREDIT: HFDA / The Sparkle Content

Újdonság volt a hagyományteremtő jelleggel megvalósított Fashion HUB: a Millenáris Nemzeti Táncszínházban az érdeklődők a tervezők prezentációit és izgalmas, szakmai kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat tekinthettek meg. A Fashion HUB pop-up store-jában lehetőség nyílt arra is, hogy a kedvelt hazai és régiós tervezők darabjaiból vásároljanak a látogatók.

„Ebben a szezonban a régiós divatipari szerepvállalás erősítése mellett többek között a cél a fiatal generációk megszólítása, programba való bevonása volt. Ezúttal különösen tehetséges pályakezdő tervezőket láthattunk a Young Talents és a New Generation szekcióban, frissességet, 21. századi látásmódot hoztak a kifutóra. Bízom benne, hogy hallunk még róluk a jövőben. Jó látni, hogy a divat, a kultúra és a kreatív értékek szezonról-szezonra tömegeket képesek megmozgatni. Ez a BCEFW mozgatórugatója.” – emelte ki Forintos-Szűcs Anita, az MDDÜ általános-vezérigazgató-helyettese.

A BCEFW 2023 januárja óta egy nemzetközi szakértőkből álló tanácsadó testület, az Advisory Board segítségével fejleszti stratégiáját. Ennek eredményeként az SS24 szezonban egy átlátható, szakmailag megalapozott kritériumrendszer alapján kerültek kiválasztásra a divattervezők. A 24 magyar márka mellett ukrán, román, cseh, lengyel, szlovák, szerb tervezők érkeztek, ami lehetővé tette a különböző kreatív energiák találkozását, értékes párbeszédek lefolytatását és kereskedelmi lehetőségekről való tárgyalások   megvalósulását.

A Harvey Nichols, Neiman Marcus és a Bergdorf buyerei, valamint a Camera Buyer Italia elnöke mellett számos showroom képviselője érkezett a rendezvényre; többek között a Studio Zeta, a milánói Spazio 38 Showroom és a svájci Hay-Hay Concept buyerei, akik az exkluzív BCE Showroomot is megtekintették. A lengyel Vogue, Elle és Twój Styl mellett, a cseh és ukrán Vogue, az induló Vogue Adria, valamint az olasz lapok közül a L’Officiel és a Vogue Italia főszerkesztői és újságírói is részt vettek az eseményen. Gili Biegun, olasz influencer meghatározó és visszatérő vendége a BCEFW-nek, az SS24 szezonra a kanadai influencer és stílusikon, Grece Ghanem is csatlakozott. Az eseményen Patrick Domingo, lifestyle és divatfotós is megörökítette a BCEFW értékes pillanatait. Természetesen a hazai sajtó is jelen volt.

A nemzetközi vendégek a BCEFW alatt hospitality tour keretében ismerkedtek meg Budapest éttermeivel, szállodáival. A programsorozat szezonról szezonra megerősíti, hogy a divathéthez hasonló rendezvényeknek meghatározó turisztikai ereje van, a divathét ismert márkája jelentős országimázs formáló hatással bír.

(Magyar Divat & Design Ügynökség)

Ízelítő az általam látott bemutatókból

Vasárnap több bemutatóra regisztráltam és kaptam belépőt, néhány fotó ezekből a bemutatókból:

1/14 Katti Zoob

kép 1 / 14

BCEFW SS24 PHOTO CREDIT: HFDA / The Sparkle Content

A vasárnapi zárónapon számos ismert személyiség is megjelent. A bemutatók közötti szünetben érdekes volt megszemlélni a nézők öltözködését.

(Csaba Anna-Mária)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Több mint 2500 látogató vett részt a BCEFW fő eseményén a Millenáris Parkban

 

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .